Saturday, April 2, 2011

is our confident level is inversely propotinal to our age?

haha. okay. wow, cube tengok video nih. memang betul2 menyedarkan aku tyme waktu waktu kecik dulu. memang aku buat sume tuh, termasuklah superman tuh okay. sebab dulu heroin pompuan cam takde lagi, catwoman tak lahir lagi tyme tuh, hahaha. wonderwoman dah ade kot, tapi tak power ahh! haha. hmm, okay, betullah,, bile kite percaye, memang sume bende boleh jadi. lebih kurang macam yakin lah.

mase dulu dulu, aku ngan membe2 aku macam rule the school la! sebab sekolah tuh kecik je, sekolah pempuan tengah2 bandar. orang pun tak sedar tu sekolah. haha. okay. *asal aku cakap pasal ni?*

haha. sanye aku nak citer, dulu aku tyme kat sekolah, tyme hari sukan sekolah, sah sah la aku mesti ade wakil rumah kan, of coz la,, aku kan KETUA RUMAH BIRU!!!. wahahhaa. macam tak percayakan? well, i'd tell you, i'm ruling da school okay. pastu kan biase before hari sukan ade sukan tara kan? ala,, yang nak kutip mata untuk rumah sukan. then, ade satu part ni memang aku tak leh nak buat, iaitu lompat tinggi. aku memag cuak gile lompat tinggi. macam big fear la untuk aku. but at last, i've made it, aku sumbang markah penuh untuk rumah aku. nak tau cane aku buat?

well, aku mudah ter insipired dulu. *dulu laaa...*

aku ter inspired dari rakan sepasukan.
setiap kali before aku lompat, aku akan suruh membe aku lompat dulu. dye memang terer lompat tinggi. name dye dewi normaria. entah kat mane dye sekarang. so, bile aku tengok dye lepas, aku akan cakap kat diri aku sendiri, "kalau dye dapat lepas, aku pun mesti boleh punya," so, bile lompat, memang aku dapat lah, haha.

aku ter inspired dengan iklan MILO.
aku suka minum milo!

hahaha. ni memang macam budak gila lah, ingat tak, dulu dulu kan, iklan milo memang meng inspiredkan orang, especially budak2 macam aku lah. dulu kan iklan dye yang ade budak tuh dye lompat galah tu, yang tingi gila,, tapi dye dapat lepas sabab dye kate, " saya boleh!" hahaha. yelaa,, aku pun buat macam tu la.. woww, gila yakin kan aku??? cop cop, korang pikir aku cakap kuat kuat ke bagi satu padang dengar gemuruh jiwa aku tuh? hahaha. gila, tak lah, aku cakap dalam hati lah...=,=

ter inspired dengan sorakan!
yo. teringin gila nak masuk cheerleading team.

haha, ni memang gedik gila,  yeww, kalau dulu2 team rumah sukan aku sorak, dorang memang memberi inspirisi yang tggi la kat aku. tapi sekarang aku kalau dengar orang sorak, aku jadi takut.sorakan tuh macam bagi pressure. kadang kadang aku terpikir, sorakan orang besar dan budak kecik berbeza ea??? ntahla,, tapi dulu, mase budak2 tu la,, dorangs orak gile gile lah,, budak kan, cop, ni bukan sorak yang cheerleading tu, sekolah aku takde sume tuh, kitorang pun tak maen la bola jaring nih,, kitorang maen volley je,, haha, sekolah perempuan tak maen netball, pelikkan? pape jela,,,


so, conclusionnye,, kenapa mase kita kecik kecik, tahap keyakinan dan kepercayaan kita untuk membuat sesuatu itu lebih tinggi bernbanding bila kita dah besar? our confident and BELIEVE level is inversely propotional to our age kah??? hmmm, musykil...

p/s: cop, engat tak citer kungfu panda tuh? tyme bapak po cakap kat po tyme secret recipe noodle bapak dye? ape a? ade perkataan BELIEVE. ekh? ke penyu kerepot tu yang cakap???

7 comments:

hanisa sabrina said...

waaa. gilak ah kau terinspired begitu sekali.

tp mmg pn , kalau orang lain buat , kita mesti boleh buat . kita kena ada kepercayaan and keyakinan dlm diri an

Amirah Nadia said...

haha, btol sab, tapi tu tyme kecik, tyme besar dah tak da,,,

syairahmohdanuar said...

gilak ah mira!!ketua rumah biru :8)

eh btol sgt lah!!mungkin bile dh besar, dh pndai rasa malu2 kot.hekk >.<

Amirah Nadia said...

haha, tu la, cam tak caye kan, hmm, agaknye kot,, tapi kenape malu??

Amirah Nadia said...

haha, tu la, cam tak caye kan, hmm, agaknye kot,, tapi kenape malu??

gadischokia said...

haha. ktu rumah biru rupenye..
egtkan GADIS SEPANDOK tuh. haha.
humm, nk jdik cheerleader pulak ker,humm?

Amirah Nadia said...

jangan cakap pasal pegang sepanduk, nanti aku nangis, aku teringin nak jadi bende tu dari aku darjah satu sampai la ting 5, tapi malangnye,
aku tak pernah terpilih,,,huhu

PENUNGGU