Saturday, April 23, 2011

book fair, my dream guy.

ha? pesta buku lelaki idaman kau?? ape gila nih??? 
hoho, okay, kalau nak tau cerita,, bace a kat bawah ni.

okay, actually hari ni,, 22nd February 2011,, aku dah plan ngan membe membe aku,(najwa,syasya,eiya) untuk mengadakan sedikit diskusi tentang temuduga yang bakal kami duduki pada rabu depan...
 whattt? mira gi interview MARA ke??? haaa?? 
okay,, sila sila terkejut sampai terkeluar jantung kau,, haha, sebenarnye tak lah,, aku gi interview UTP... -shit, i hate to mention about this.

okay, tapi tetibe rumah aku black out!!!

siot betul,,, haihh,, rasa cam nak terajang je ELCB checker tu sebab aku dah try betulkan tapi takleh gak!- woww,, mira pandai godek godek ELCB tuh,,, 
wahahahahhaa. well,, im becoming an engineerkan,, -shit! kau tak yah tipu diri kau lah!

okay,, then, disebabkan masalh teknikal tu,, kitorang pun bercadang untuk terus gerak ke PWTC, sebab ade pesta buku kat sane!!! whoaaa!! i loved it. seriously,, aku mmg suke pesta buku! sila pelik sebab muke aku macam tak rupe budak suke bace buku bukan? tapi aku suka pesta buku! sebab,, there's a lottttttttt of books that you never think they exist! woww,, menggelabahnye description,,, hohoho.

tapi,,,,'malangnye' aku telah pergi ke pesta buku berkenaan dengan tiga orang budak yang comicholic dan novelholic! memang gila lah sebab aku memang tak minat lah dua benda nih! -hahaha. sila lah pelik pelik lagi dan cakap,
"gebang ape kau kata kau tak suke komik and novel?" 
ye,, seriously,, semenjak aku hidup ni, aku boleh kira gune jari berapa banyak novel yang aku pernah bace. tak banyak pun. jari aku ade sepuluh. masuk jari kaki dua puluh. kalau novel yang korang dah pernah bace cukup tak nak kira gune 20 jari cam aku???.

-damn! so, cakap lah kau tak minat komik gak. gila tipu ape kau nih wey??

ye,, betul. korang tahu tak ape jenis komik yang pernah aku bace seumur hidup aku,, yang aku engatla,, Ujang,,APO,,Gempak,, Klik,, Lawak Kampus,, bagi aku, itulah komik. yang komik kecik kecik tu pulak aku seriously tak suka, lagi lagi yang takde kaler,, alaa,, komik jepun jepun tu,, yang sume karakter muka same,, je,, nak bezakan laki A ngan laki B hanya boleh tengok style rambut. habes kalau laki A tu ubah style rambut macam laki B cane??? memang aku sumpah menyampahlah. dah la banyak pasal cinta cinta! weyy,, for me,, comic = laugh. ape keje bace comic then cakap,, "aww,,sweetnye dye nih,, aa,, comelnye,, aahh,, sedehnye,,," = =" gila tak cool langsung.. orang baca komik nak gelak gelak. ni nangis... booyaa!!!

tapi tapi. aku ni deskriminasi sikit nagan komik,, sebab aku boleh pertimbangkan kalau komik tu berkaler!!! yeah,, baru la bervariasi dan ceria sikit dunia aku. ni hitam putih... haha.
so, komik berkaler ape je yang kau pernah bace,,?
-lol, tak bnyak mane la,, ade la THE FISHES,, LE GARDENIE(1,2,3,4 okay),,KOURU nye comic yang berkaler. ade la dalam dua tiga. yang berkaler je! hahahha,, dan dan dan,,,,,,,,,



taraa!!!!!!

whoaaa! ni baru amirah nadia layan.
haha. yup yup. nak tau pasal ape. datg umah aku amek a buku ni. pinjam! buku ni abg aku beli mase dye darjah darjah dulu. dah lame, tapi masih cantik, sebab aku sayang buku ni, "you pulak yang sayang?"(-nada BF maria elena dalam video date with dato') aku sayang sebab ada something dalam buku ni. which is, my dream guy. yup yup. so, then tadi,, kat pesta buku,, tau aku beli ape?



taraaa!!!!

yeah!! this is my baby. i mean baby boo. you know,, yeah,, this is my guy.
yeah,, my guy,, not komik ni my guy,, tapi the one yang kat cover tu yang my guy,, my dreammmm guy, ni biodata dye ea.

nama : SLAY
umur : ntah, dalam 20 sumthing. (well, aku sje taknak gtau, nnti korg nak dy, LOL)
hobi : belasah, pau, pedajal orang, and he is the former of ketua geng kutip duit pendahuluan.
cita cita : menjadi pemain X game dan mencari arah tujuan hidup!
kelebihan : aku rase tulang dye buat daru besi la and urat dye dawai. KUAT GILA WOO.
keburukan : haihh,, perangai memang cam gampang la.
profesion : Samseng
populariti : semua geng samseng seluruh pelusuk Malaysia kenal dia weyy.
status : always be mine.
tag line : aku memang dilahirkan terer dan hensem, aku lah sss...SLAY (well, dye mmg suke kenalkan diri camni, nampak cam bajet kan, but bg aku cute!)

whatt?? dont tell me your dream guy is a samseng jalanan!  
-well,, seems macam tu lah kan. i love bad guy,, but but but,, bukan sebarang barang bad guy, bad guy yang tahu erti relationship is. any of relationship la,, friendship,, hubungan kekeluargaan,, dan,, yeah,, you got me,,, that kind of 'love' hubungan. aku pilih SLAY untuk dreamguy aku sebab dye amat mengambil berat pasal relationship eventhough dye parangai cam !@#$%&*. seyes ly, kalau korang nak tahu,, cerita 2DUDES ni banyak mengajar korang erti kehidupan sebenar! tak percayakan sebuah komik mampu buat macam tuh? yeahh,, you did it ZINT-the pengkarya.

kalau korang nak pnjam or nak tau citer ni cani, cakap a ngan aku, aku dah habes bace dah.

p/s : yeahh,, sometimes nw,, when i'm alone,, i easily get bored. i dont know what to do, then i question myself what i did when this time came before? yeah,, and that,, makes me remind of you. this empty feeling makes me reminds of you.

4 comments:

hanis khalil said...

kau suka SLAY!!!!??
tak handsome!!

hanis khalil said...

baca skip2 je :) so tataw sgt la cte tu .hee

iliana :) said...

mira..ko tulis 22 feb..hahahaha

najwa said...

amboi amboi, mcm ade ngutok kami sikit disitu.~~ ni nak repot sya sya nie.
bte, komik cintan cintun tu pon funny laa, kalo x , x delah aku gelak terguling gulin bile bace.. adoyai~~ diskriminasi btol. the fishes tu pon cintan cinton.!
lagi sekali,masih mengharap ka.?

PENUNGGU