Wednesday, April 20, 2011

aku yang tak bersyukur atau ape?- that's my dream!

"sbenrnye pompuan un bleh merasai kehidupan seperti kami...cume nk atau xnk menjadi persoalan..=],"

okay,, semalam, aku tengah bosan bosan on9 kat facebook, terkeluar a kat news feed aku satu album gambar membe membe laki kkb aku. aku pun bukak la album tu and tengok la gambar2 tu secara menyeluruh. i mean, aku tak bukak satu satu la,, sebab nanti nampak cam perv cuz ade gambar tak pakai baju. i mean, baju je yg tak pakai, seluar pakai, well, budak laki kan, ape nak heran...
so actually dorang dorang ni telah pegi bercuti kat pahang. dorang ramai, ade la dalam... bawah 10 org, tapi lebih 5 org,, haha, agak agak la sendiri, aku pun tak kira. tapi ramai2 la en. so dorang pegi bercuti tanpa parents. i repeat tanpa parents!. well, budak laki, apa ade hal nak pegi mane mane pun tak kesah wey,,, then aku la yang macam,,,
gila ter AMAZED lah aku!!!

at that time, i just could say, WOWWW!!! then, aku terpikir kalau lah aku dapat gi travel travel dengan rakan rakan tanpa parent jugak,,,
hmm, ceh comel gak aku merenung ke luar jendela nih.
mesti seronok!!!! then i got so excited gila nak mampos bile terbayangkan dapat buat macam tu,, and rase cam tak sabar!!!!
okay, ni baru aku yang betul. :P
 then,,, bile aku pikir balik,,, aku takkan dapat punye travel travel around the world macam budak budak tu coz aku perempuan and tell me who's the fucking girl yang nak join aku travel travel tempat yg tak pernah pegi, dah la kene carik tempat tido sendiri, cari tempat makan, transport ape semua nye lah sendiri? and of course la bapak aku takkan kasi punye, wey, pegi mid pon dah kate jauh,, susah la camtu,, =,="
and i'd get so,,,,,,, UPSET.
terpakse gune gambar kartun balik sebab muke aku sedih buruk.

so zaim,,- he's the one yang cakap those words yg amat membakar semangat kat atas tu.
thanx la sebab mengerti perasaan berkobar kobar aku nih. aku memang teringin sangat doe nak buat cam korang buat, tapi apekan daye,, dah la duit sendiri pun takde- *tu la, dakla nak keje ayah tak kasi.* dan aku hanyalah seorang anak gadis,, yang hanya mampu dok rumah je!- aku benci sebab ni cuz bende ni la yang aku takkan dapat ubah sampai bila bila.


bukan aku tak bersyukur ALLAH kurniakan aku sebagai salah seorang kaum hawa,, aku bersyukur, ALHAMDULILLAH,, and aku tak boleh deny yang perempuan banyak keistimewaan,, tapi despite from those keistimewaan tuh,, sebuah kebebasan yang diberi telalu terhad... lagi lagi, budak perempuan macam aku nih. budak! lagi laa,,,, =,="


ntah la,, aku rase,, tggu lagi 10 tahun la kot aku dapat gi travel travel around the world ni, dengan gune duit sendiri, boleh pegi ngan sape je aku nak. boleh gi mane je yang aku nak, bak kate najwa delaila,, jom pegi zaman merong mahawangsa,, jom jom. =,="


 p/s : hari ni aku dapat satu request yang agak pelik, hmm, akak,, toksah tengok le kak,, saya tak santek...
siyes tak santek, somey pun tarak. hahhaahhaha.-aik? baek nye aku?

6 comments:

hanis khalil said...

haha.myra,jom travel sama sama !

syairahmohdanuar said...

alaa..kite pon pnah rasa nk sgt3 holiday tanpa parents! :'( tp apa boleh buat, perempuan kann.never :(

hanisa sabrina said...

haha. teringin gila. tapi keluar pun susah kan. apatah lg travel,ciss

Amirah Nadia said...

anyss, jom ahhh,,,

saraa, tau takpe,, this is what i hate for being a GIRL.

sab, tau takpe,,,=="

hanis khalil said...
This comment has been removed by the author.
hanis khalil said...

MYRA,boleh tak tanyakan kat ayah myra,dia tahu tak,tahun ni,biasiswa MARA ada rayuan tak?thank you :)

PENUNGGU