Thursday, June 22, 2017

Vise Versa

Aku dengan segala kemahuanmu
Sungguh vise versa
Aku dengan seluruh seleramu
Terlalu kontra
Hidup sejuta tahun pun aku masih lagi tak mampu memenuhi kemahuanmu juga selera kamu
Kerana aku tak sama.
Dan takkan pernah sama.
Juga takkan pernah cuba-cuba
Untuk jadi selari dengan mimpi-mimpimu

Aku itu cuma ini
Yang kau lihat ini
Inilah aku.
Ini sahaja
Cuma ini.
Yang aku mampu beri
Untuk kamu
Terima atau pergi.

Thursday, June 15, 2017

Drowning

When you thought that you'd own everything but you're not.

Sucks to have this kind of feeling.

When you give all of you but it's never enough.

Need someone to talk but you don't know who to trust anymore.

Or at least, willing to listen.

You're alone in a crowded place. You thought that yo belong to them but you're wrong.

Who's going to listen? Who's willing to? There's mo one you can trust now.

Mend your heart by yourself. Keep all the tears inside. No one would want to see or care.

You need help. You think you need help. But there's no one.

The street's empty. So as your heart.

Stop calling. Because nobody's here.

Deal with it alone. By all means.

Deal it, yourself.

Sunday, March 12, 2017

Kita Parallel

Kita terlalu sama
Macam dua garisan selari

Arah kita
Fikir kita
Laku kita
Mahu kita
Tawa kita
Tangis kita
Sama
Macam dua garisan selari

Kita memahami macam dua garisan selari
Kau hanya beri isyarat mata
Aku sudah boleh faham
Aku hanya perlu herot bibir
Kau sudah mampu erti
Seperti aku kata tadi
Kita sama seperti dua garisan selari

Tapi seperti dua garisan selari
Hati kita takkan pernah bertemu
Jiwa kita takkan pernah menyentuh
Raga kita takkan pernah bercantum
Sampai mati
Kerana kita hanyalah dua garisan selari


Pun begitu
Izinkan aku jadi parallel line kau
Juga sampai mati

Monday, June 13, 2016

Bus Stand

Suatu hari di bus stand. Aku tengah tunggu bas. Aku dengan scene tunggu bas ni macam air dicincang tak akan putus lah. Walau benci-benci aku pun dengan bas, aku tetap perlukan dia di waktu takde transport lain. 
Hari tu, ada sorang minah ni tunggu sebelah aku. Kalau aku lelaki, aku cakap awek tu cun. Sampai aku tertanya-tanya kenapa awek cun macam ni tunggu bas.   Awek cun selalunya dalam kereta brader brader layan aircond.

Sedang aku berfikir-fikir tentang appearance bukanlah segalanya, tiba-tiba fon awek cun ni berbunyi.

Takde jawab salam ke hello ke.

"Ha? Kenapa?"

"Lu dah ada awek, lu main ngan awek lu lah. Cari gua lagi buat apa?"

"..."

"Asal? Awek lu tak sedap ke?"

Aku terus call member kasi pickup aku kat bus stand. 

Second chance?

Kadang-kadang Tuhan sengaja tak beri kau second chance sebab dia tahu berapa banyak kali pun chances, kau akan buat salah yang sama jugak. 

Repeat the whole semester dari awal sebab kau nak buat kerja tanpa procrastination, misalnya. 

Bullshit.

PENUNGGU