Thursday, February 8, 2018

Berhenti

“Part mana lagi kau tak faham yang dia dah tak nak kau?!”

“Part mana?!”

“Part mana?!”

“Sudah-sudahlah jadi bodoh. Blah je. Jangan kacau lagi. Orang dah tak nak. Kesiankan diri tu. Pergilah. Lupakanlah. Awal-awal memang susah. Tapi kau kena paksa jugak!”



“Jadi berhentilah, ya?”

***

Friday, January 26, 2018

Weakening

Makin aku nak pergi ni, makin aku redha the fact that kalau satu hari nanti memang aku takkan dengan kau. Aku tak tahu kenapa. Aku taknak stop bertahan, tapi susah bila aku sorang je yang beria fight untuk benda ni. Entahlah. Kalau aku jauh nanti, aku memang tak dapat nak handle/ control apa yang ada dekat sini. So jadi makin susah. Plus aku ni siapa je. I will never be good enough for you. Mesti ada je orang lain yang lagi bagus. Ye. Aku insecure teruk. Tapi macam mana nak tak insecure. Kau pun tak pernah nak sure kan aku apa apa. Entahlah. Aku tahu takde apa apa yang sure pun dalam dunia ni. Tapi tu lah... aku sumpah takut. Aku takut nak fikir apa akan jadi lagi sebulan, lagi dua bulan, tiga bulan, empat bulan, worst, setahun. Aku takut. Aku takut aku tak boleh terima. Sebab aku rasa macam faith tak memihak kat aku. Aku tak tahu kenapa. And benda ni buat aku lagi sedih. Aku tahu aku kena redha je apa pun yang jadi nanti. Aku kena terima je. Maybe aku kena stick to my old prinsip. Friendship over feeling.

Wednesday, January 3, 2018

Broken

“Sara, you kena kuat. You tak boleh macam ni. You janganlah sedih macam ni. Everything’s gonna be fine. Nak buat macam mana kan? Sara... dah lah. Janganlah macam ni. Come on Sara... hey. Sara, you dengar tak ni? Be strong okay? Sara... dah lah tu. Sampai bila you nak menangis? Simpanlah sikit air mata tu. Sara...please, jangan sedih, okay?”

Monday, December 18, 2017

Tak Mengapa

Kita selalu berkira tentang apa yang orang laku pada kita
Yang buat kita terasa dan berduka
Yang buat kita sakit hati dan benci

Tapi kita selalu lupa untuk hitung apa yang kita buat pada orang
Yang buat mereka terasa dan berduka
Yang buat mereka sakit hati dan benci

Segala-galanya tentang kita
Hati kita yang perlu dibelai dijaga
Hati kita terlalu mulia untuk diseksa

Tapi sebenarnya
Bukan kita seorang punya perasaan dalam dunia
Bukan kita seorang punya perasaan untuk dibelai dijaga
Juga bukan kita seorang yang suka hatinya diseksa

Jadi bila kita sedih, marah, atau terasa
Cuba kita ambil sesaat untuk fikir apa yang kita telah buat pada dia
Atau mungkin pada orang lain walaupun perkaranya mungkin berbeza
Harapnya dengan itu dapat memujuk perasaan dan kuatkan hati kita

"The world is not revolves around you," semata
Dan "Life is all about giving to others,"
Jadi apa salahnya kalau hati sedikit luka,
Asal kita letak senyum pada orang punya muka.

"Tak mengapa,"

Sunday, December 17, 2017

First Time

Your hair when the wind blows-
When you try to tuck them back with your fingers
The colour of your eyes under the bright sun
The wrinkles on the side of your eyes everytime you smile-
When your try to hold back your smile
The marks on your face everytime you laugh hard
Your cheekbones
The way you walk
The way you move
Your smell
Your voice
Your fine nails
How your fingers dance while strumming, plucking the guitar
How your eyes shut when you sing
The calm in your face while you asleep
Your face when you just awake
The way you look me in the eyes
The heart race everytime your arrived

Each of that.
Always make me feels as it is the first time.

PENUNGGU