Thursday, May 24, 2018

KALAU

KALAU BETUL SAYANG,
TOLONGLAH UNTUK SEKALI,
BUAT AKU RASA KAU YANG NAK AKU.
BUKAN AKU YANG TERHEGEH DEKAT KAU.



KALAU BETUL SAYANG.

Monday, April 2, 2018

Need Me When You Need Me

Go on.
Need me when you feel lonely
Need me when you’re in line
Or whenever you have some time to kill.

Yes, go on.
Need me when you’re bored
When no one’s around to accompany.
Need me when you’re schedule suddenly empty.

Yes, please.
Need me for a while
Need me for a minute
Need me for any second you feel kinda ‘needy’.

For I’d be here.
Waiting.
For the time where you feel like you need me.

Thursday, February 8, 2018

Berhenti

“Part mana lagi kau tak faham yang dia dah tak nak kau?!”

“Part mana?!”

“Part mana?!”

“Sudah-sudahlah jadi bodoh. Blah je. Jangan kacau lagi. Orang dah tak nak. Kesiankan diri tu. Pergilah. Lupakanlah. Awal-awal memang susah. Tapi kau kena paksa jugak!”



“Jadi berhentilah, ya?”

***

Friday, January 26, 2018

Weakening

Makin aku nak pergi ni, makin aku redha the fact that kalau satu hari nanti memang aku takkan dengan kau. Aku tak tahu kenapa. Aku taknak stop bertahan, tapi susah bila aku sorang je yang beria fight untuk benda ni. Entahlah. Kalau aku jauh nanti, aku memang tak dapat nak handle/ control apa yang ada dekat sini. So jadi makin susah. Plus aku ni siapa je. I will never be good enough for you. Mesti ada je orang lain yang lagi bagus. Ye. Aku insecure teruk. Tapi macam mana nak tak insecure. Kau pun tak pernah nak sure kan aku apa apa. Entahlah. Aku tahu takde apa apa yang sure pun dalam dunia ni. Tapi tu lah... aku sumpah takut. Aku takut nak fikir apa akan jadi lagi sebulan, lagi dua bulan, tiga bulan, empat bulan, worst, setahun. Aku takut. Aku takut aku tak boleh terima. Sebab aku rasa macam faith tak memihak kat aku. Aku tak tahu kenapa. And benda ni buat aku lagi sedih. Aku tahu aku kena redha je apa pun yang jadi nanti. Aku kena terima je. Maybe aku kena stick to my old prinsip. Friendship over feeling.

Wednesday, January 3, 2018

Broken

“Sara, you kena kuat. You tak boleh macam ni. You janganlah sedih macam ni. Everything’s gonna be fine. Nak buat macam mana kan? Sara... dah lah. Janganlah macam ni. Come on Sara... hey. Sara, you dengar tak ni? Be strong okay? Sara... dah lah tu. Sampai bila you nak menangis? Simpanlah sikit air mata tu. Sara...please, jangan sedih, okay?”

PENUNGGU