Thursday, December 29, 2011

pelangi.

Ada tujuh warna semuanya. Berbeza, tapi tetap bersama. Macam sahabat. Tapi, terkadang, pelangi itu sendiri memberi maksud yang berbeza pada setiap hati manusia. Bagi aku, dia, pelangi hidupku. Dia, yang aku sayang itu. Ann.

“wey, Aiman, cantik ke dia doe? Mana lagi cantik, dia ke Barbie? Hahaha,”

“Barbie dengan dia? Mestilah…,”

“Barbie?”

“dia,”

“ohh. Yeke,”

“Dia cantik sangat sampai berat gila nak kejar, semput jugaklah aku, bodoh kan aku, Ann?”

“dia tak berhenti?”

“entah, dia macam ni Ann, ‘she’s too near yet so far’,”

* * *

‘kalau aku perempuan tu, aku dah berhenti, pusing belakang, dan pandang kau Aiman. Malang, bukan aku.’

 ‘Ann, you too near, yet so far. If only you could hear this.’


Sayang, hati boleh bersuara, tapi hanya DIA yang mampu mendengarnya. Speak up bro, it isn’t hard at all.  JUST SAY IT.

Monday, December 26, 2011

jauh.

mungkin sebutir permata takkan nampak kalau berada di atas permaidani pasir. tapi walau macam mana pun tak nampak sebutir permata tu, ia tetap sangat bernilai dari pasir pasir yang cuba menimbusi tu.

aku kenal sorang minah ni, pada aku, dia biasa je, biasa je sebab dia kawan dengan aku, kalau dia bukan kawan aku aku tak panggil biasa. mungkin tak biasa. abaikan. aku tak tahu, aku kenal dia mungkin dari umur aku tiga belas, tapi aku mengenali dia bila umur aku enam belas, sampai sekarang mungkin. dia rendah. dia ada lesung pipit. dia kecil. dia syasya.

aku dah agak. biasa biasa dia, dia still berbeza dengan aku. dia pandai.dia nak jadi doktor. dia dah fly. aku? tak yah cakap pasal aku. semalam aku tengok world map, jauh jugak egypt. kalau jalan kaki boleh mati. tak keluar malaysia lagi aku dah mati kot. so aku terpikir, instead of wishing bday kat fb, cliche, apa kata aku buat sumthing special kat ustazah ni.

so this is it, tak lah special, speSIAL adalah kan sya?

comel gila nak mamp

arggh die with her cuteness

assalamualaikum doktor.

sumpah kalau aku jadi mak dia, aku dah nangis dah tengok gambar anak dia dekat negara orang sambung belajar. aku dah canang satu kampung dah. lagi lagi time birthday dia ni. aku akan cakap camni,
"eh, jah,, kau tahu tak, anak aku yang belajar kat mesir tu, yang belajar kat mesir tu, yang belajar kat mesir tu, yang nanti jadi doktor tu, yang nanti jadi doktor tu, yang nanti jadi doktor tu, hari ni birthday dia jah oiiiii,,,, "

lolz, birthday kecik je, haha. gurau je, pape pun,, happy birthday syasya, i love you, we love you.

Sunday, December 25, 2011

kau salah besar ni.

tadi aku bangun. selak selak surat khabar. 23 februari 2012, lisa ngan yusry kahwin.

23 februari

23 februari

23 februari
asal macam familiar tarikh ni ha? ada birthday orang ke? hm hm. takde aku rasa. okay. tutup surat khabar.

* * *


dalam kereta, tetibe aku teringat pasal tadi. 23 februari. bukan. bukan 23 februari 2012. tapi 23 februari 2010. fine. patut familiar. and dalam hati aku macam nak jerit,

"woi lisa! kau tak boleh pilih tarikh lain ke? 23 feb tu hari sial kau tahu tak!!!" k bye.

Friday, December 23, 2011

a song by the morning birds

when the moon done its duty to lighten the night, the sun will rise. RISE and SHINE the morning. blow out the mist, the dark, and the sorrow.and at that time, the birds start singing. the love birds start singing.

"Megat, what you want to do when you grow up?"

"saya nak jadi doktor,"

"really? why?"

"sebab... sebab saya sayang awak, "
"no,, seriously, why,,,?"

"sebab saya nak jadi lelaki yang terbaik depan daddy awak. its not easy to have you Ellyna, you are like a diamond everyone desires of. saya takut saya tak cukup bagus  untuk compete dengan another guys later, and one of the way is, belajar rajin rajin dan jadi doktor,"

***

then,silence dominated the conversations. but still we can hear, the birds sing. they sing a love song, and titile is 'Megat loves Ellyna'

Saturday, December 17, 2011

she's get tired too fast.

hidup bagai lalang. orang tak pandang. siang memunculkan kehangatan mentari. malam, kembali dingin menyepi. hidup dalam ilusi. mati dalam realiti.

"Belle, nampak tak bintang bintang tu?"

"hmm,,,?"

"kalau i mampu, i nak amik satu untuk you setiap hari,"

"yeke,,, Aidil, you nampak tak langit yang luas tu?"

"hmm kenapa?"

"setiap kali you bagi i bintang, i akan hiaskan dekat langit tu, kalau boleh, i nak susun cantik cantik supaya jadi nama you,"


butakan mata, pekakkan telinga. mereka tidak tahu, bahawa kau aku itu satu.


Friday, December 16, 2011

once upon a time when rain is falling

"Aidil, kalau i bukan macam i sekarang, you sayang i lagi tak?,"

"maksud you apa?"

"macam ni lah,,cantik, kot,"

"hmmm..."

"hmmm apa?"

"entah,"

"eei, okay fine, i faham, mesti you dah tak sayang lagi kan, bodohnye lah i tanya,"

* * *

"Belle, listen, i tak tahu macam mana nak cakap, tapi i dah jumpa perempuan yang lagi cantik dari you, bukan satu dua, tapi ramai,  but still,i chose you, you know why?"

"why?"

"because my heart always says its you."



the rain singing a love song.


Friday, December 9, 2011

Ayu Camellia Binti Abdullah

Ayu Camellia

jangan pedulikan kata mereka
jangan jatuh dengan perkataan perkataan mereka
mereka bukan siapa siapa
mereka tidak tahu
kerana yang tahu itu SATU.

Ayu Camellia

jangan salahkan mereka
jangan bencikan mereka
kalau kau tahu apa yang terjadi dahulu
pasti kau redha dengan apa yang berlaku


Ayu Camellia

walau di mana kau berlari
sentiasa ingat di hati
lelaki dan wanita itu sentiasa menyayangimu
andai mereka ada di sini lagi, pasti mereka akan memberitahumu.

Ayu Camellia

suatu hari nanti kau akan tahu.
dan pada suatu hari itu, jangan lah engkau membenciku.
kerana aku terlalu menyanyangi mu
seperti juga mereka yang terpakasa meninggalkan mu.


Ayu Camellia, seayu nama seharum bunga.



Wednesday, December 7, 2011

pedulikan mereka

jatuh?

tak usah bimbang.

walau tiada tangan yang menghulur.

kau tetap boleh bangkit.

kerana kesetiaan kaki kau sendiri.


bangun. gagahkan diri.

berlari.

bebaskanlah. semua yang terkunci.

agar mereka tahu, kau masih lagi hidup walau sendiri.

Sunday, November 27, 2011

KELUH

tiada kata
nak diluah, nak dicerita, nak ditulis. nak dikarang.

walau dalam hati....
haihhh...
aku mengeluh lagi.


mari mari,
ceritakan padaku.
ceritakan segalanya,
tangiskan segalanya,
curahkan segalanya,
biar aku yang dengar
biar aku yang terima
biar aku yang tadah

walau dalam hati....
haihhh....
aku megeluh lagi.

pada siapa
hendak ku tuju
aku tak tahu
takut tak tertanggung

biarlah tersimpan
jauh dalam tak tercapai.
biarkan.
biarkan.



 God doesn't give us more burden then we can bear. so don't grumble.

Wednesday, November 23, 2011

i am...

...removing you.

...deleting you.

...sorry for annoying you all this while.

...a girl with a curse-like-mouth.

...not gonna change it. because i know, that its not happen without a reason.


so goodbye. you maderfaker!

Thursday, November 17, 2011

Monday, November 14, 2011

lucky star

banyak benda yang aku nak cakap untuk post ni sanye.  tapi, lupekan lah yang banyak banyak tu. sebab yang banyak banyak tu semua melemahkan aku. tu lah kehidupan. banyak benda yang menjatuhkan dari yang menaikkan.

okay. malas nak ulas, aku nak lupekan penjatuh penjatuh tu. aku nak jadi sang penaik semangat. so, kepada z****r aka prince button aka werewolf  all the best for tomorrow and the rest of your life. i always,,, err,,,apa ntah,,, you!!!

kalau lah kau wujud depan mata aku sekarang..



okay abaikan tajuk post yang takde kena mengena dengan post. sekian.

Thursday, November 10, 2011

sedari kitaran

hidup ni tak selalunya indah.


orang kata, macam ferris wheel.

*ah, menggelabah. boleh je cakap roda*

tapi. insan hina macam aku ni. bila di bawah,

baru nak ingat Tuhan.
baru nak kenang dosa.
baru terhegeh mintak ampun, menyesal apa semua.
baru lah tiba tiba je ayat camtu bajet terpacul kat minda.

padahal.... bila tengah happy, ada aku terfikir pasal 'hidup ni tak selalunya indah'?


HARAM!


aku bet ramai lagi macam aku. tipikal manusia alpa.

Thursday, November 3, 2011

you make me laugh, because you're dumb.

"MU main dgn sape?"
 
"main dengan bola,"
 
"haha, MU lawan dengan sape?"
 
"dengan,,, tak tahu,, nama kelab pelik,"
 
 
 
- a very cute answer isn't it? that's my baby.
 

 
meet my baby. i love you.  
 
 

mungkin dia berbeza
dari yang aku harapkan. 
tapi dia berjaya hidupkan 
dunia aku kembali.

Tuesday, November 1, 2011

a song that no one ever heard before.

Cotton candy

I used to have a cotton candy
They said it taste so sweet like shit
I don’t know, I never taste it
Maybe I should take a bite so then we’ll see


Damn what? How it could fly?
I think I’ve held it so tight
Why cotton candy why you fly?
To another kid, yeah  you, bitch!


Now what else to do?
When cry all night long is no use
Oh maybe just one thing will do
So then lets say, Fuck you!


wa dah cakap wa tak sempat rasa lagi,, jap g dye dah terbang. sibai!

Wednesday, October 26, 2011

disangkar

entah. kadang kadang aku tak pasti apa yang sedang berlaku. aku cuma meneruskan segalanya. bila, di mana, penghujungnya, aku sendiri tak tahu.

harapnya,,, tak terlalu menyakitkan macam dulu.

betul jugak kata dia. mungkin perlu untuk biarkan sedikit jarak. ruang, masa, udara.

aku nak. tapi... entah. jadilebih baik ke bila keputusan tu yang aku ambil?

mungkin perlu percubaan.
* * *



dan engkau... orang yang paling sial sekali dalam dunia kerana berjaya membuatkan aku kelihatan juga merasakan aku insam paling malang bodoh hodoh dalam alam semesta ni.

walau aku sedar. tapi aku masih tak mampu elak.
elak dari kau.
elak dari malang bodoh hodoh.
***



ya. aku dah cuba menyambungkan tali ini semampu boleh. kau yang taknak. apa aku nak buat lagi. biar takdir je yang menentukan.

Tuesday, October 18, 2011

it's worth crying on this.

this video was given by my baby.


dont give up in mhat ever you do guys. especially you, amirah nadia.

Saturday, October 15, 2011

peti besi lama

hey check this out, i found some old pictures in my old pendrive. this pics were taken when im in f3 or f4 i guess.

alyn.anys.aku.yanaa

alyn.anys.aku.yanaa

meet the pretty PRS. teh o.juju.alyn.anys


kak nabila.mell.yanaa

alyn

 nanie

meet the !@#$% DEJ. ecah.juju

yeah. the rock street stars.

at fasya's  15th birthday


nona

wien

okay. like i said, these are all the old pictures. so, our faces were like !@#$%. i'm pretty sure that they look much way better than these now.i wanna upload these on facebook but i know they will hate me if i do so. hihi.

Friday, October 14, 2011

Semput.

'Bila hati mula rasa tenang. Mesti ada sesuatu yang menghalang. Seakan dengki dengan ketenanagan itu.'


Aku selalu mimpi. Mimpi berlari. Berlari laju laju. Antara, dikejar atau pun mengejar. Dalam mimpi tu, aku akan berlari dengan pelbagai gaya. Macam budak Xgames. Cuma takde skateboard, rollerblade, atau basikal. Aku berlari semahu mahunya. Macam tak cukup tanah. Bajet terel sebab aku selalu terlepas dari tangkapan. Tapi tak semua. Bila tertangkap. Mimpi tu lenyap. Seakan tergantung.  Kadang kadang, aku muak dengan corak mimpi aku. Sebab aku penat. Penat berlari.

Bila fikirkan kembali. Bila cube kaitkan dengan realiti. Aku terasa bagai hidup aku ni betul macam mimpi tu. Aku berlari tiada hala tuju. Hidup aku bagai tiada tujuan. Tercari cari garis penamat. Tiada wawasan.

Bila aku berlari dalam mimpi. Aku terasa bebas. Badan aku ringan menapak laju. Bagai tiada graviti. Mungkin itu yang aku perlukan dalam realiti. Atau… mungkin juga aku dah terlebih kebebasan dalam realiti.

Dikejar. Dikejar tanpa sebab pasti. Aku berlari. Tapi kenapa? Takkan semua mimpi aku, aku jadi orang jahat? Atau mingkin dalam realiti aku memang sebegitu? Dan… kenapa aku mesti berlari kalau Melayu kata berani kerana benar, takut kerana salah? Adakah selama ini aku cuba berlari dari masalah?


Naif bodoh aku. Jahil jugak.


Aku tak tahu mengapa. Tapi apa yang aku pasti, DIA maha mengetahui.

Thursday, October 6, 2011

im weak. i couldn't be as tough as you are.

i still remember the day,,,

im holding her hand. tight. without saying a word. damn me. i should say something, seek apology. but i couldn't.

i couldn't
it's hard.

i dont want to cry, i try holding back my tears but i couldn't. tears falling, rolling.

i couldn't
it's hard.

she smile at me. i should smile back. but i couldn't. i wonder how she could do that. even her eyes didn't have the tears.

how could she do that.

looking at her eyes,,, its like im hearing her deep heart saying, told me to be strong. told me to not to cry. told me that its okay to let her go. told me that she always be here, right beside me every single second of my life.

just all i have to do is to remember her. remember her every single second of my life too. but im not.


"mak, yesterday i couldn't get a chance to seek apologize from you, and now, if you could hear this, i wanna say sorry for all my wrongdoings. for harsh words i said to you, for everything that upset you down. forgive me mak. mak, you have only one daughter but poor you, she never done any good to you, that's me,. i'm sorry, mak. i love you."



alfatihah
four years
would never blow
my love for you

Wednesday, October 5, 2011

someday...

Have you ever felt left behind? Have you ever feel you aren’t good at anything, feel like you only give burden to all people around you?

Ya, itu yang Isabelle rasakan sekarang. Perasaan yang mungkin sesetengah manusia juga rasakan.

“baby, could you take me away from here, from all those people? I want a place that only both of us there. I  hate people. I just want to be with you. Just  you. Could you? “

Ya, Isabelle mengalami paranoid. Paranoid dengan orang sekeliling yang tak habis habis menyesakkan hati, perasaan dan hidupnya, mengondem selagi yang mampu. Hanya Aidil yang mampu dia percayakan sekarang. Hanya Aidil tempat dia meluahkan segalanya. Hanya Aidil tempat dia lari dari segala masalah yang meghujani diri.

“baby, will you someday did that if I cant bear with this anymore? “

“ insyaAllah. I will, sayang,”

‘…Run away.
With you.
To a palace…
Where you are the king ;
and I'm your queen...'

Monday, September 26, 2011

dipressed

i just dont know why. im so sorry for being a lil bit emo this night.
i hate you you talk about 'that' when im alone. be here beside me if you still want to.
i hate you think im like 'that' even if i know i always act like that. but please, it doesnt mean i will act like that for forever, i mean,, at least, it wont get more 'critical' right?

please, im tired of being pushed away.

i


know


im


a


bad


girl.

Wednesday, September 21, 2011

di dalam bakul fikiran.

memang aku patut rasa macam tu pun. #bersalah

hidup penuh warna bila kau ada. #kawan

arus deras. hanya ada rakit. #cabaran

hitam, gelap, kosong, kering. #hati

mencari cahaya terang. #hidayah

kau terlalu setia dari dulu sampai sekarang. #airmata

kesetian yang gila bagai anjing. #telalubodoh

aku harap aku bukan macam aku sekarang suatu masa nanti. perlu perubahan dan pengubah. tolong.

Friday, September 16, 2011

kegilaan

ntah. orang kata. makin kita benci, makin kita sayang.

aku nak cakap pasal telefon bimbit X3-02 or so called 'tahi' aku.

  
sumpah tahi. tahi babi.
okay. aku beli fon ni sebab aku tengok membe baik aku pakai cam cantik je en. macam smart, cam cool gila. semua macam la. then lama kelamaan, sebab kan 'kepandaian' aku dan 'kelembutan' aku dalam menjaga fon, aku rasa macam nak baling kat hanjing je fon ni. okay fine. salah aku.

tapi. ape g aku nak cite, pada suatu hari ni, aku dapat discover (menggunakan kecelikan akal aku jugak la) yang fon ni ada satu function menarik.

memang kalau orang yg ade android mesti cakap,

"hape nye lah yg ada kat hphone tahi ni, dah la murah, kitorang android tau lagi power,"

ahh, go die with it. aku tak kesah. yang penting, sebab satu function yg aku dapat discover ni la, membuatkan aku taknak baling dye kat hanjing lagi.

nak tahu?

taraaa!
anis.kema

kema

kabus pagi

construction

lets rock the world

okay baik cakap aku punye fon cool gila, boleh edit gambar dengan cantiknye and aku photographer yang berjaya.

baik cakap! LOLzZz

Thursday, September 15, 2011

perangai budah baik yang *&^%$#!

akutak paham la.

bagi aku. baik ni boleh. i mean, memang sume orang mesti jadi baik. tapi kalau hanya baik. tak di campurkan dengan berakal. tak kemana.

situasi yang aku alami tadi adalah di bilik mesin basuh kolej aku.

dah sah sah la berbakul bakul yang beratur... and kita memang patut hormat bakul orang depan kita, which is yang sampai awal dari kita.

tapi tapi.

jangan lu gi sengal sangat,,, tunggu sampai owner baju yang baju dia dah siap basuh,, keluarkan baju dye dari mesin basuh sendiri.

bodoh ape kau ni?

kalau kau nak tunggu... sampai mati pun kau tak boleh basuh baju.

sumpah bangang la.

bukan semua orang timing dye punye baju siap bila and terus amik.

pikir la sikit derr.

ape salahnye kau angkat sendiri baju dye tu, letak dalam bakul kosong, which  obviously mesti lah bakul orang tu. dan letak kan baju kau yang dah memang after dye pun.

ni tak. tunggu lama lama. macam orang gila.

sengal nak mamp!!!

ntah la. agak nye aku yang jahat sangat kot.
wey, wa tahu, mesti lu rasa wa ni jahat sebab potong barisan orang kan? tapi wa nak cakap ngan lu, duduk kat asrama memang macam tu. ni la survival. sorry la kepada sesape yang terasa.

aku memang budak jahat pon.


 i dont give a fuck what people say 'bout me cuz im the hottest bitch princess. so, please, back off!

Wednesday, September 14, 2011

setan

sakit hati tak?

rasa macam nak terajang aku tak?

memang aku saja nak buat kau macam tu.

jealous much???

padan muka.

.
.
.
.
.
.



okay now. padan muka aku pulak. kabel hilang. fuck!!!

Monday, September 5, 2011

turn me to someone better

i dont know. 

but i think it bites me slowly. 

killing me soflty. 

like there's no more hopes. hopeless. 

the song.

cancer - my chemical romance

O Allah. help me.
guide me to Your truth way

Sunday, September 4, 2011

kesan yang sempurna menghilang

aku tak tahu apa yang berlaku. tapi malam tu, aku lihat tangan aku. pergelangan tangan. aku tergelak kecil. tanpa aku sedari, kesibukan diri dah melupakan aku tentang kesakitan dulu. kesan pada tangan tu, sepenuhnya hilang. tak tinggalkan walau sedikit pun.

aku gembira.

tak.

tak mungkin.

sebenarnya aku sedih kesan tu hilang. sebab aku nak kesan tu terus ada. sampai bila bila. sebab aku takut dah tua nanti aku alzheimer. kalau aku tengok kesan tu. mungkin aku dapat ingat sikit.

pada kau.

pada memori lama

memori manis

memori kita.

let wind blows the memory so that everyone can breath in the beauty of our relationship before.

ucapan

selamat hari raya.
aku tak suka sanagt pun hari raya.
first sebab lagu dia
nanti full radio pasang lagu raya je. muak.
second sebab mercun
bunyi letup letup bising macam F. dah la bahaya.
third sebab makanan raya.
balik balik ketupat, lemang, air manis manis. pemakanan tak teratur bila beraya. setiap kali raya aku sembelit. =="
forth sebab...ntah. i just dont like it.

tapi tapi

aku suka hari raya sebab
ada kuih raya
ada duit raya
ada cuti raya

tu je. thats all. thank you.

Thursday, August 25, 2011

pagi yang gelap.



excuse me beautiful, young, lucky girl. you are very lucky enough as he loves you with all his heart. he never act like this, before he met you. he get sick when you plan running from his life. he cant focus on his study because you that he always study. he tries his best to understand you. to make you happy and proud to have him. he cries whenever he feels that you could find the other better man than him. he scares of losing you as you are the queen of his heart. seriously, trust me, he never be like this until he met you. how lucky you are. so, i do hope,,, please,,,Don't you ever dare to break his heart. as his heart,,,actually,,, and somehow should be,,,mine

breaking his, is like you breaking mine.

Monday, August 22, 2011

pesakit jiwa

aku dah puas mengeluh.

aku tak nak mengeluh lagi

tapi...

cabaran datang macam peluru dari m16.

laju. bertubi tubi.

tak sempat nak elak.

parah.

cedera parah.

tolong aku...

datang. bangun kan aku. pandang mata aku. cakap dengan aku. kau akan ade dekat depan, belakang dan sisi aku.

setiap masa.




please,anyone?

Saturday, August 20, 2011

SLAY, datang sekarang dan bawak aku lari dengan kau.

"wey, kau tolong lah cari orang yang lagi better+bermanners dari aku dulu. kalau dah tak jumpe sangat sangat baru lah kau cari aku. okay,"

"okay. aku cari tapi kalau aku tak jumpe, aku cari kau, kau kena terima okay?"

shit

ape yang berguna kat aku yang kau nampak sangat nih?

even aku sendiri tak nampak apa yang ada dekat aku.

like i said to you. i am a fucking useless human being.

so please, bitch.

perempuan yang sememeh cani kau suka? no, i dont think so, dude. credit to juliana sebab tolong hiasi gambar buruk perempuan yg tengah duduk tu. thank you.

Sunday, August 14, 2011

speechless

sometimes. tfeel like i want to sit infront of her grave, alone.
recite Yaasin for her
'talking to her'
tell her how much i miss her, i need her
make apology for all the thing i've done wrong when she was here and while she's not.
for all the thing that  let her down
tell her every single thing happen around me
tell her how hard i breath when life hates me
tell her that i did dreamt of her. but it was actually not 'her'
ask her why couldnt i dream of the true her
ask her if she hates me
did  she ever missed me...

O Allah. please blessed her.

-AlFatihah-

Wednesday, August 10, 2011

dua

apa yang berlaku sebenarnya, sesiapa pun tidak ketahui, hanya dia dan DIA sahaja yang tahu apa yg terjadi yang membuatkan tangan nya pantas mencapai gadjet canggih dihadapannya.

di kedinginan suasana pagi yang masih tidak menampakkan sinar mentari, lantas tangannya laju menekan nekan papan kunci telefon bimbitnya. yang ditaip nya, tidak lah panjang, namun, amat beerti buatnya, dan sambil berharap, ia juga beerti bagi si gadis yang bakal menerimanya.

***
si gadis terkebil kebil bangkit. alarm clock yang mengalunkan muzik deras Luka Mana - Hujan. menyentakkan tidurnya. memang sengaja dia mengunci jam;bangun sahur. namun, sahur itu bukan sahur biasa. tersentak hatinya apabila membaca dua messages yang beralamatkan dia. lantas, berjujuran air jernih mengalir deras ke pipi setelah selesai membaca habis, berulang kali, bait bait ayat yang ditujukan untuknya. 

amat tersentuh

tidak terkata

dear my former noble guardian warrior, 
its been along time i had forgiven you. in fact, i never say that you were wrong. it was my false for being so damn stupid thinking that you will be by my side for forever. fyi i never ask for your sorry. because i know, your sorry will not change the fate that you will not here, beside me anymore. but anyway, thanks a lot for still remembering me even maybe there was something or someone that force you to realize that i still exist. last, i will never could get rid you out of my mind  and i hope you couldn't too.  you're responsible for all the beautiful memories that lies deep in my heart. may you be happy with your great life now.
your royal loyal princess.

Tuesday, August 9, 2011

cuba kurangkan.

aku terasa semacam. terasa seperti baru pertama kali. walau pada asalnya sudah beribu, malah berjuta malah berzillion kali.

mengadap wajah kau.

"and everytime i look at you, it's like the first time..." -mine, taylor swift

susah. terasa bodoh, bangang dan pathetic menyelubungi diri tiba tiba lepas eksidentali menjerit keriangan. kerinduan bila lihat kau.

memang.

bodohnye aku.

ouh. tapi jangan salahkan aku seratus peratus. mungkin sebuah perasaan memang tak boleh nak dielak.

macam perasaan benci pada orang paling dekat

macam perasaan annoying dengan orang sekeliling

macam perasaan... perasaan macam macam.

tapi. baiklah, mungkin aku patut cuba kurangkan. betul tak?

Sunday, August 7, 2011

please lah.

aku dah kata. jangan kenen kan aku dengan orang hensem nanti aku rasa lain macam bila jumpa dia.

please lah

nanti aku terannoyed dengan diri aku sendiri.

dengan perasaan aku

dengan cara aku bila jumpa dia


bloodyfool amirah.

okay fine

aku macam tak puas hati lah.

dulu muke kau sememeh je tyme sekolah

aku je yang perasan kau

sekarang...

amboi...

sumua orang nak minat kau.

menyampah.

asal aku tak macam tuh pun??

Thursday, August 4, 2011

memori terimbau waktu sahur

sekarang pukul 5.35am. dingin. aku sahur seorang dalam bilik.

baru lepas menikmati nikmat Tuhan. kenyang. Alhmadulillah. segala puji bagi Allah.

  • terima kasih sebab packing kan kurma tuh dalam balang balang comel kecil. bila fikir balik. memang satu kerja simple. tapi kalau aku, aku tak buat. pemalas =="
  • eh, hm. ape yang dye tengah buat sekarang? oh mungkin tengah tidur. well, susah kot untuk umurnya nak bangun sahur, melainkan dah makan pukul 3 pagi tadi dan terus tidur. "ehem, awak puasa okay tak? ehem, awak dah nak masuk dua puluh tahun, mesti kena puasa penuh okay. dah tak boleh ponteng ponteng. ingat! ehem, hari ni, berapa batang awak amik? engat tak dulu, saya just limitkan lima batang je untuk awak tyme bulan puasa, and saya terharu awak dengar cakap. thanks. puasa penuh tau tahun ini! janji?"
  • sumpah aku teringat ringat. sumpah kalau takde korang, tgb tuh tak tinggalkan satu kesan walau sikit pun dekat aku. korang lah yang kesankan dia, terima kasih sebab sudi jadi kawan aku korang. aku sumpah rindu gila babeng tahap giban. ouh. semalam teringat aku sahur makan burger ds dengan syasya dibilik nye. semalam teringat sahur cornflakes dengan ina di bilik ina. ouh dan semalam teringat aku kejutkan najwa teguk air kosong di atas katil sebagai sahurnye.

  • erm, wey. aku mintak maaf tau kalau kau rasa atau terasa sumthing. aku tahu. sebab kadang kadang pun aku terasa macam tuh jugak but i damn well know that that is only the feeling when im getting bored and need someone to talk to.and not because of...yeah, you know... im sorry. but the thing is, aku serious sayang kau wey! ahaha.
  • ouh, ahaha. sorry jugak dekat kau sebab tak tegur kau kalau terserempak kat tengah jalan. you know, kau hensem gila nak mampuihh kot. aku pulak yang segan nak tegur kau. rasa macam tak layak. hihi. kita borak borak dekat fb je lah ye bidadara puncak alam. hihi
okay lah tu je. dah masuk waktu subuh. aku dah gosok baju. aku engat, aku nak semayang dulu dan,, ehehe. tido lah balik wey jom!

Tuesday, August 2, 2011

I Can Relate...

listen to HUJAN's song...

"definisi ku tetap sama dengan kelajuan......."

kelajuan = speed

speed = distance over time = velocity = displacement over time

velocity?

angular velocity?

intial velocity? Vo?

PHYSICS!!!!!!!!!???

damn =.=

profesionalism

entah.

akhir akhir ni.

profesionalism itu makin memudar.

maaf jika aku yang salah.

maaf jika aku yang memudarkannya.

maaf jika kau terasa......

ahh. abaikan. mungkin aku je yang perasan

kan sang perawan?

ape ape pun. best sial dapat membe cam kau. sumpah gila.

Friday, July 29, 2011

tiada perasaan

yup. tiada perasaan lain kecuali tersentak sebentar. tersentak sahaja. sebentar sahaja.

ape motif?

hanya mengikut nasihat si penasihat yang tak henti henti memberi nasihat dekat kau je kan?

penasihat ke bini? macam bini je aku tengok.

ntah.

aku terasa macam aku masih sampah lagi.

memang. memang aku hidup untuk jadi toy story kau pun. lebih teruk dari tu, sampah.

sampah semata mata.

ntah. seyes aku takde perasaan.

oh. aku ditanya oleh seorang perawan berhumor tinggi, satu soalan berkaitan ini,

"so, kau caye dye lagi ke,?"

jawapan aku? hanya si perawan yang tahu. kalau nak tahu. tanya lah dye. =.=

Friday, July 22, 2011

the question is,,,,

i wanna ask you,,,

how it feels when after all of this time you've been searching for your crush facebook account, or anything that can keep you intouch with them,, untill you've gave up on searching cuz you cant find any,,, then suddenly,,, in the middle of the night,, faith makes you found their facebook account!

omg

i cant believe what i see.

i saw his face.

i miss that. so damn much

but. yet, i know, i could never ever add him on my freindlist bcuz i know,,, whatever or however the world done to him, he would never want to be friend with me, right my prince button?

i serious shit missing you. right now.

Thursday, July 21, 2011

kepelikan yang melampau

okay. aku paham, budak pandai suka membaca.

but then, takkan lah senang tertipu.

i mean, tadi ada sorang clasmate aku post satu bnde ni,,

"Haramkan tudung?? Baca sampai habis, pastu komen Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia! Ahli ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di Ipta dan Ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan... bla bla bla...."
 sumpah panjang gila babeng post tuh.

aku? baca? heh, memang tak lah.

satu sebab panjang. pegi mampos aku nak baca. second sebab wth. nampak benar menipu. ape jadahnye malaysia haramkan pakai tudung. bodoh la sapa percaya.

bu then, still ade jugak orang yang bace sampai habis. bodo berapa lama masa dorang amik untuk baca jadah haram ni pun aku tak tahu. macam takde keje lain. =.=

dan akhirnye, dorang end up bengang kat si pengepost ni sebab tertipu. actually article tu nak cakap yang sanye tudung yang diharamkan bg wanita pakai adalah tudung saji, tudung botol, tudung bla bla bla, yang merepek repek tu.
bajet lawak lah tuh =.=

pastu, insan2 yang pandai dan rajin membaca ni, bengang sebab tertipu.
bagi aku,, hangpa la yang sengal, dah sah sah tengok ayat pertama pun tahu menipu. tu lah, pandai sangat, rajin sangat, cepat percaya gosip. manusia......

Wednesday, July 20, 2011

indah

sometimes,,, the feeling just come...

and go...

but anyways, i still here.

waiting...

because i'm tired of chasing it.

teringin nak dressup macam ni. damn you.=="



Tuesday, July 19, 2011

tak suka. serius tak suka.

aku rasa dah banyak kali kot aku kata dekat sini. well, dah ni je tempat aku untuk luahkan apa aku rasa. dan untuk yang kali ke berapa juta, aku nak cakap yang,,

aku tak suka orang tegur pasal bilik aku!


yess i know it is fucking damn messy,,,!


but at least i know where all my shits are!


dari ada bilik kemas2,, tapi selalu tak tahu barang letak mana!

Monday, July 11, 2011

sepatutnya kita jadi 'twin' sekarang.

banyak benda aku nak luahkan. terlalu banyak. sampai tak terluah. sampai aku rasa macam tak penting pun nak luah kan. bukan ada orang dengar pun. T,T tapi still, ada satu benda yang patut aku luah kan kat sini,,, which is,, pasal seorang insan yang sepatutnya, sepatut patut patutnya boleh jadi bestfriend aku sekarang ni.

aku bangga dengan dia. bangga sangat sampai aku berani cakap dengan bapak aku yang aku bangga dengan dia.

"ayah, dia tu bagus lah, dakla bangga dengan dia, dia ade arah tujuan hidup dia, dia ada banda yang dia minat dan nak lakukan untuk puaskan hidup dia, bukannya ikut telunjuk dan apa yg orang nak dia jadi. Bagus," 

aku teringin gila babi nak jumpa dia. aku rasa, kitorang ada chemistry. ceh bajet je. betul,,. hari tu aku mimpi pasal 'sumthing' ni n tup tup, kuar kat blog dia pasal 'sumthing' ni. aku teringin ingin ingin ingin ingin nak jumpa kau.

"wey, aku harap mama kau ada cerita pasal aku dekat kau. Aku, aku macam rindu kat kau,"


Sunday, July 3, 2011

terasa.

aku dah cakap dah,,,

mesti jadi macam ni punye...

sebab tu aku tak nak amek risiko...

last last aku yang kena tanggung sume.

aku bukan usahawan. (???)

susah dah lepas ni...

susah susah...

yelaa. aku memang macam...... kan?

sorry cyclope.

Friday, July 1, 2011

this is the summary.

okay here, now, sementara rumate aku tgh mandi n taknak gune lappy ni, biar aku buat harta kejap. this is like rushing punye update cuz aku taknak la one time nanti wall fb aku jadi femes dengan soalan2 yg tak memberangsangkan. baiklah, baik aku teruskan.

kisah budak kemeja pink

satu hari, aku ternampak dye dengan seorang awek,,, jalan n makan duduk sama,,, lama aku ushar awek bertuah tu, and guess what? i've mentioned about her in the same post i mention about this pinky man. gadis yang juga aku usha. tak paham?  klik sini okay, untuk summarised kan,,,

'awek' aku = awek dye
dye = 'balak' aku
balak awek dye = 'balak' aku
T___T
oh ye, name dye,,,XXX


kisah budak bermata cyclope.

hensem gila nak mampus kau nih! kau makan hape jadi hensem cani nih? haha.  aku cam tak boleh blah lah,,, kau memang pandang orang macam tu ke,, or,, pandang aku sorang je camtu? seyesly. menusuk jantung aku bila kau pandang aku macamtu. sial nye budak! *buat aku malu je* hihi. tapi,,, haih. T__T untungla awek kau dpat kau. benci aku!

dan name dye,,, YYY

 
so untuk lagi clear kan semua tentang post aku pasal what a small world  tu,, aku nak ringkas kan lagi, yang XXX dan YYY dan seorang exschoolmate ku adalah HOUSEMATES!

sekian. 

Tuesday, June 28, 2011

proud of you.

omaiigadddd this is sooooooo crazy!

she knows her???

omg omg omg

HOW???

=.=

ouh i see. =.= =.= =.=

so,,,

you're serious shit famous aren't you?

baguslahhh.

lame me. =.=

Saturday, June 25, 2011

what a small world

yess. what a small world. nak tahu apa,,,


budak kemeja pink berbag pack hitam, berheadphone itu,,,

dengan

budak hensem yang mata macam xmen itu,,,

dengan

budak...err,, erm,, yeah, budak yg...err, ex schoolmate  =.=

adalah se housemate.

wtf. siutttttttttt je.

naseb baik bukan tiga tiga aku minat. yang terakhir itu. memang tak la.  =.=

cehhh.

Wednesday, June 22, 2011

my humble point of view

banyak benda aku nak cakap sebenarnya. terlalu banyak sampai tak tertulis. takpe lah, apa apa pon, bau busuk yang datang dari mana entah ni membuat kan aku nak tulis cepat cepat then tutup tingkap. bau keju basi. (aku ke?) musykil...

aku pernah baca satu quote ni lah, aku tak engat lah full sentences dye ape bande tapi bunyi dye gini,

'fill your life with loves, not hates.' -serious bukan macam ni ayat dye, ni ayat yang aku paham la, maaf.

baiklah, perlu sangat ke kita membenci? perlu? i mean, do we really need to hated somebody? does it crucial for us to hate someone else?

aku tak nak bagi opinion ape ape, sebab maybe perlu, maybe tak perlu. kita tak leh bagi opinion secara general je. kita kena tengok jugak sebab kenapa benci tu wujud, different people face different thing in life. kalau sipi sipi sama pun, takkan exactly sama. macam jugak nilai kekuatan. kita tak leh simply kata lelaki lagi kuat dari pompuan, yes, secara physically nye, should lah lelaki lagi kuat, but kita kena tengok sendiri konteks 'kuat' tu. kuat dari segi ape? its an abstract. macam jugak beauty. jadi buat masa sekarang, perasaan benci aku kepada sesiap masa belum wujud. tak tahu lah kalau sebenarnye ada tapi aku yang tak perasan.

ya, amirah melalut lagi. abaikan otak kedoktoran ini. cehh, tak pun sanye, =.=

oh ye, sebelum aku blah, ramai kenalan rapat bertanya soalan yang agak serupa iaitu :-

"ape cerita kau dan mamat baju pink tu?"
"siapa boyfriend kau sekarang?"
"kau dengan siapa sekarang?"

ececehh,, soalan tak membakar semangat sebagai pelajar asasi sains langsung lah korang ni. For your information. i dont want to mention about that pink T boy anymore cuz it was a very sad story, and no,, i am miss forever alone. :'( huhuhu.

kay,, laytah, oh, bau keju basi tu adalah bau gerai burger di padang kawad, keju tak basi pun, bau cheese burger. omaiii. sedapnye.

Sunday, June 19, 2011

untunglah~~~

untunglah dapat update blog dua hari berturut turut.

untunglah ada kerajinan study physics yang gila tuh.

untunglah ada semangat yang tinngi untuk jadi top student.

untunglah esok kelas start pukul 12.30pm ==" nyampah.

untunglah kaya boleh belanja besar.

untunglah sayang orang, orang sayang balik.

untunglah awek cantik.

untunglah awek cantik.

untunglah awek cantik.

you know, sometimes i wish people would tell me "untunglah ada balak hensem," you know, siapa taknak,, but then, my heart start to think again (your heart thinking? what happend to your mind amirah?) and asked, do you really amirah? do you really? i mean do you really want people said that to you?

answer : not really actually, seriously,, hati aku panadai bermain Q&A ngan aku yang akhirnya akan buat aku akur dengan fitrah diriku sendiri, i mean, i really dont hope for a HANDSOME GILA BABENG TAHAP GIBAN punye boyfriend. tapi takde lah buruk gila longkang pun kalah.=="

*kalau muka macam dye tu pun okay jugak. okay sangat. okay je. NAK. nak balik. sini lah*

Saturday, June 18, 2011

kehidupan bagai di pelayaran : aku nakhoda.

aku tak tahu kenapa dengan aku sekarang. ya, memang semua dah jadi lain, exactly. of course la kan, surrounding berbeza sah sah la semua akan jadi berbeza, macam juga kalau temperature surrounding berbeza ia akan meng-effect kan result experiment chemist aku yang pertama ni. (???) dan contoh bahasa melayu pula, dimana aku lebih suka, ( masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak) damn it, why nak masuk kandang kambing dan kerbau??? haha.

okay lah. study. study like a damn shit. what??? seriously apo ko bondo eh yang eden buek selamo tigo minggu sekolah (universiti)tak tahu lah. den tahu den masuk kuliah,, masuk kelas tutorial,, masuk lab buek experiment, tapi eden ghaso satu bondo pon eden tak dapek,, maksud den,, dari segi fizikal nye tengok macam den dapek la, tapi dari segi spritual nye, den ghaso jiwo den cam kosong. opps sorry, den tak suka khobar kobar pasal cinto cinto ni, bukan tu pun yang apo den nak koba kan, tapi den pun tak tahu apo word yang sesuai untuk den gambarkan.

ia seperti kehilangan sesuatu

seperti kehilangan sesuatu
kehilangan sesuatu
kehilangan
hilang.

oh. ye. abaikan lah. (mungkin salah den yang dah biarkan 'kitab'tu tak terbuka kot.)
oh ye jugak, sebelum tu aku nak ucap congrats yang tidak terhingga kepada ne of my bestie yang quiz bio dye dapat 88%. damn girl. aku memang salute lah kat kau.

jadi amirah???

bila giliran mu?

telur takkan terebus kalau kau tak rendam dalam air panas yang menggelegak.

cop, why telur? =,="

Sunday, June 12, 2011

just a lil bit of.....

aku dah cakap, hidup memang tak semua indah. kadang kadang kita je yang rasa indah, tapi sebenarnye tak lah seindah mana pun.

tak semua benda yang best tu kekal lama. hari ni cantik, esok dah buruk dah. hari ni menarik, esok dah dull balik. memang takkan kekal.

kau bahagialah kat sana, aku? bukan terseksa kat sini,, mungkin belum capai saat kegembiraan macam kau lagi. mungkin belum cukup layak. bila? aku tak tahu, biar jadi satu kejutan. baru menarik. kan?

aku hargai aku appreciate aku terharu aku terasa berguna. tapi,,, bukan untuk setiap masa kau perlu buat aku rasa macam tu. kadang kadang ter annoyed pulak. maaf. derr,, ape cer, aku pun setel masalah aku sendiri. tough la sikit bro. buat malu kaum je lah. bhahahaha.

lu engat muka lu cantik lu boleh buat ape je lu suka ke? 
lu engat kalau lu spray perfume $199.00 kat badan lu hati lu pun wangi jugak ke?
lu engat lu anak lord lu boleh jadikan semua orang kuli lu ke?

jawapan : memang tak lah wei!

asal lak ni? but i wish i cant say that to the right person which i dont know who. bhahaha. simpan lah. nanti kalau dah ada situasi yang memerlukan ayat ayat ni, tak yah la aku susah susah pikir lagi. ha, kalau korang nak amek amek lah, nak modify pon aku tak kesah. i dont own these words. hihi.

oh, jangan lupe doakan kelancaran hidupku disini ditempat baru ini. bye.

Friday, June 3, 2011

updated.

awat hang comey sangat? amboi,,, aku yang dah lama tak tengok hang ka,, atau hang memang dari azali comey??? hihi. untung la ada muka comey camtu,, aku ni,, somey pun takde. hahaha. rindu kau lah babi.


haha, okay, hang ni pulak sapa??? semalam awat hang gi follow belakang aku?? rasa macam nak pusing belakang and kata,, "kau ni sapa? asal kau macam membookmark kan diri kau dalam ingatan aku?" hihi. ntah ntah. tapi aku rasa mesti dah ada orang sayang hang kott. malas la aku nak suke hang. hihi.

aku cakap ngan juhanna, " dalam kelas aku, aku paling cantik," bhahahahaha. ju kata, "samalah," =="
dua dua peghasan. hahahaha.

lecturer chemistry aku juliana evans. juliana evans pakai tudung. santekkkk!!!! aku rasa 70% mata aku pandang muka dia, 30% je pandang slide and lecture notes. hihihi. santek susah tak santek susah... haihh.

haha, cakap pasal ni tetiba teringat aku kantoi usha sorang perempuan obviously kot dengan mulut ternganga. wtf. malu gila plak, lagi malu dari kantoi usha lelaki. damn. aku tak lesb. tapi dye beautiful sangat. haihh. lumrah laa manusia tertarik dengan benda cantik kan??? hahaha.

roomate aku senget sikit gak macam aku. nisya. housemate aku pun easygoing. i like! tak memaksa. suka! aku macam tertreat mereka seperti kakak kakak aku pulak. sadis kan takde siblings perempuan. huhu.

kat sini, semua muscles aku naik. haha. boleh jadi body builder lah kat sini. especially muscle kat betis and biceps. hihi. yela, dah hari hari turun naik tangga yang !@#$%^&* tuh. and bawak buku berat macam !@#$%^&* tuh,, haihh,, mascular lah aku. kih kih kih. cuma,,, mana nak dapat six pax???*teringin. =="

duit tinggal rm 15. mana hilang lagi banyak banyak? semua pergi kat duit buku and makan. excuse me, amirah nadia tak makan banyak ea kat sini. seriously tak banyak. sampai kena marah sebab malam tak makan nasi, makan roti roti roti je. malam pun tak mandi jugak. hahahaha. suka hati aku lah.

i've many friendsss like crazy here. damnshit. pusing kanan pusing kiri,,, tgbians, kkbians bersepah sepah. menyampah. hahaha.

study. so far so not good enough. haha. adoi, tapi stil boleh catch up slowly la. biasalah amirah nadia, memang slow pun. satu hape pun dah tak engat tyme spm dulu. memang agak payah la. tapi,,, its okay,,, kerajinan aku kat sini nampak lah sikit berbanding tyme spm dulu... iktibar okay.

so thats all lah kot for today's updates. amirah nadia budak baik kat sini. jangan risau. no bullshiting lagi. hope so lah. hahaha. okay. bye!

Saturday, May 21, 2011

kemestian yang tak dapat ditidakkan

well yes, hari ni, dalam pukul 12 tengah hari, aku akan gerak ke puncak alam. UITM. =.=

aku tak tahu dah berapa kali aku ulang perkataan "aku tak ready lagi". =="

malam semalam, aku tunggu if 'ada orang' nak call aku say gudluck,,, tapi,,, macam biasalah. harapannn. =.=

okay.

bye facebook

bye blog

bye tumblr

bye twitter. =,= tipu. oh oh, bye twitter yana.

bye everything that had successfully entertained me within this freaking bored months.

bye you.

bye me.

bye us.

p/s: hey you, do you mind give me 'all the best' word, i think i need it. seriously need it. but but but, never mind, i thimk she need you more than i need that word. so, sokay.

Friday, May 20, 2011

keKONFIUSan

jaangan nak sedih sedih sangat bro.

bro= aku.

jadi,

jangan nak sedih sedih sangat aku.

aku=mira

jadi,

jangan nak sedih sedih sangat mira.

jap, mira= perempuan
perempuam=bro

erkkkkk. ntah ntah.

Thursday, May 19, 2011

puteri yang kehilangan pelindung.

a princess REALLY need a guardian. seriously NEED. but, this poor little messy princess has lost hers. why? she also doesnt have the answers. all that she can think of is how to get her guardian back.

poor she. the little princess i mean.

she know, that how hard she tried, she would never get her guardian back.

maybe, the guardian tired to look after her anymore.

or maybe, the guardian has someone else to guard for

or,,,maybe, the guardian thinks that she, the princess now are able to look after herself by her own.

but, maybe the guardian thoughts were wrong. she couldnt. she doesnt know how to guard herself. she need the guardian. the princess REALLY NEED the guardian.

puteri yang setia perlukan perlindung yang terpuji nya kembali. berkemungkinankah?

p/s: hmm, mungkin aku perlu cari maksud nama nurul ayuni. maksud nya personal assistant kah? haha.

Thursday, May 12, 2011

tip shopping

satu je, bagi yang perempuan, jangan shopping ,masa korang tengah first day period and tengah sengugut kalau tak jadi a macam aku. mmg sakit rasa sampai nak duduk tengah tengah mall tu je. nasib baik ada partner, kalau tak memang mampus lah aku. sengugut macam sial. bukan setakat rasa sakt kat perut tuh je, sampai terasa kat  tapak kaki. urat rasa macam ditarik tarik kat tapak kaki tuh. haihhhhh....

Tuesday, May 10, 2011

on you mark, get set,,, no! i'm not ready yet.

aku tak sedia lagi.

mungkin belum masanya lagi aku rasa. tak sangka dah lebih 17 tahun aku hidup. memang nampak macam baru belasan, tapi bila difikirkan secara berapa ramai manusia yang aku jumpa,, kira dah lama lah tu,,,

tu baru kira jumpa, manusia yang datang,, manusia yang pergi,, banyak sangat. tak terkira.

bila macam nih akan membuat kan aku rasa macam, ouh, aku dah besar rupanya 

tapi sebenarnya tak. dari segi mental dan fizikal, zahir dan batin, rohani dan jasmani, semua tak sedia lagi.

mentaliti aku masih macam budak budak aku rasa. (tak yah rasa, tengok belt pon dah tahu, belt barbie)
physically pon tak yah cakap lah. dulu dulu,, masa aku kecik kecik, tengok kakak kakak u, tinggi, aku, haihh,, mungkin sekarang dah jadi trend kot, manusia kecil kecil. ouh, kiranya aku mengikuti trend sekarang lah? bagus.

kawan kawan, sahabat sahabat, teman teman, rakan rakan membe membe yang ada sekarang, semua akan pecah pecah.

jauh terpisah. dah takde gelak gelak bila pandang sesuatu tanpa perlu cakap apa. memang kalau dah satu kepala, benda yang difikir pun, memang sama lah. 

dah tiada teguran kondeman kritikan dan nasihat khas dari membe membe. yang kalau dah kena sekali tuh, rasa macam nak nangis je. tapi itulah kawan, tegur macam tegur adik sendiri, takde cover cover punya.

dah takde pukulan, tempeleng, sepakan tiba tiba tanpa sebab. sebab kalau dah rasa macam nak sepak membe baik tu, sepak je. hahaha.

dah takde nangis sama sama. even lebih kepada gelak gelak lepas tuh. 

dah takde pembantu peribadi, perunding imej, pengurus kewangan dan master mind yang tak bertauliah lagi.
kena pandai pandai lah lepas ni. atau, kalau yg bertuah, dapat yang baru. 

tapi itulah dunia. memang kita sekarang boleh berjanji nak still sama sama, tak lupe siapa siapa. tapi pernah tak korang ucapkan bende yang serupa pada kawan darjah 6 korang? tengok sekarang? masih teguh lagi janji nak sentiasa bersama? mungkin segelintir ada, senang, tengok je bekas bekas tupperware kita, atau bekas bekas tupperware dia. tak terfikir ke kita dan dia juga pernah ucapkan perkara yang sama. berjanji bagai nak rak, planning masa depan macam butoh. last last.... takde 4ever nye de,,, paling paling tak pun. "kalau ada jodoh,,,"

so, even maybe kita akan melalui saat yang sama juga lepas ni. aku tak boleh nak janji, tapi aku boleh janji yang aku takkan lupakan setiap satu korang yang telah memakna kan hidup remaja aku. setiap satu. except kalau aku ada amnesia or alzhaimer,, maaflah. 

so. tu je kot. dah takda yang lain dah. pesanan terakhir, kalau dah besar nanti nampak kereta aku tepi jalan,, benti lah wei, tolong,, mana aku reti betulkan kereta sorang sorang. haha.

si penyampai salam yang setia.

entah. tapi rasa macam rindu sikit kot.

sikit je.

kot.

teringat dulu,,,

bila bulan mengambang,,, suka cakap dengan bulan,,,

"bulan bulan,,, tolong sampaikan salam dekat dia, dekat penang, jauh,,, cakap aku rindu dia okay? terima kasih bulan,"

dalam hati,, berharap sangat dia jawab salam tu dan kirim salam balik.

berharap.

harapan.

hanya sebuah harapan kosong. mungkin.

sekarang dekat rumah susah nampak bulan, jadi,,,,

sapa nak jadi bulan aku???

Monday, May 9, 2011

hadiah doodle aku.

taraaaaa!!!!
hihi,, thanx saraa,,,! ni hadiah contest org lidi yg aku menang nombor tujuh tu,, hihi.

Saturday, May 7, 2011

tuah pagi.

pagi tadi aku terjebak dalam satu permainan tidur.

ya. take note. PAGI TADI. maksudnye, aku bangun subuh dan tidur balik ok.

sambung balik. ye, mungkin... mungkin... dan mungkin...

ntah. pelbagai kemungkinan. tak pasti yang mana satu.

tapi apa yang aku boleh pastikan adalah, aku bersyukur dengan watak yang tercipta dari permainan pagi tadi.

sekian.

oh,tak lupa juga, aku dikejutkan dengan text msg seorang insan yang tersangat sangat bertuah dalam dunia nih. act,,dalam dunia ku. dan mungkin dalam dunianya juga.

nurliyana nasurudin. tak mahu cakap panjang. cuma

TAHNIAH!

Friday, May 6, 2011

ALHAMDULILLAH.

weyyy. aku tak tahu nak sebut word apa selain ALHAMDULILLAH!

well, yeah.

asasi sains. uitm.

hihi.

untuk juhanna : aku tetap bangga dengan kau walau kat mana pon kau belajar. sebab kau ada matlamat hidup kau yang kau nak capai. tak macam aku. harap kan pengaruh orang. harap kan nasihat orang. harap kan petunjuk orang. juhanna. jadi DENTIST dan cek gigi anak aku dah besar nanti okay. janji.

untuk ayuni : ayuni, aku dah bagitahu kau kan betapa aku nak belajar dengan kau balik. kalau boleh aku nak satu bilik, satu kelas lagi. tapi mungkin bukan sekarang kot, tapi still ALLAH adil gak, dia tak jauh kan kita kan?? belajar elok elok ayuni.

untuk liyana : aku salute ah ngan kau. dapat kat UIA. bukan calang calang baii. satu je ucapan aku, tanda tangan dekat duit kertas nanti letak nama aku kalau boleh. hihi.

ini cerita tentang gula gula kapas yang dah terbang tu.

sedih. memang sedih. sedih sikit. sedih banyak sikit.

ni pasal gula gula kapas hari tu. alaa. yang dah terbang tu. orang kata, maybe salah gula gula kapas tu sendiri, sebab ringan sangat. diorang percaya aku dah pegang kuat kuat. terima kasih semua. takpelah. dah takdirkan?

tapi masih sedih jugak, bila dapat tengok kiri kanan orang makan gula gula kapas,
kiri kanan orang beli gula gula kapas,
kiri kanan orang jual gula gula kapas,
kiri kanan orang ada gula gula kapas.
kiri kanan orang bercakap dengan gula gula kapas.(???)

tapi aku? takde pun...

kalau korang jadi aku? korang terasa sedih sedikit tak???

aku sedih. bila ada, terbang. bila takda, terkecil hati bila nampak orang lain ada. hmm.

its okay. aku redha je. not really actually, but i have too. tak semua orang dapat apa yang dia nak kan? so its okay la.

mesti orang kata, "pergilah beli lain,,, ape masalahnye nak nangis nangis,,cengeng."

okay. tapi aku dah tak cukup duit lagi. dan,,,mungkin juga, dah takde gula gula kapas perisa yang aku nak tu lagi, dan, kalau ada pun, mesti mahal. dah tak cukup duit. kalau aku ada satu juta pun mungkin masih tak cukup untuk membelinya.

atau...

mungkin gula gula kapas tu yang taknak aku jadi miliknya.

ya, mungkin yang itu jawapan tepat.

MUNGKIN.

Tuesday, May 3, 2011

kau bangga sangat ke tahu pasal se*s???

ntah a, menyampah sial budak budak sekarang ni. cehh, actually kat sorang budak tu je. takde la, hari tu aku cam borak borak a ngan dye en, dah tu dye cam bangga gila lah sebut word 'pornografi' n ect ect tuh, nyampah gila, cakap kuat kuat lak tu, dah la kau perempuan, malu la sikit, kiri kanan ada budak budak, ada orang tua. aku tau la kau baru nak 'up', tapi tak yah a nak sampai camtu. aku tau gak, tapi lek je a. tak yah nak bangga sangat lah an tau pasal seks dan jadah semua tuh. dah tau senyap senyap sudah. bukan kau sorang yang tahu dalam dunia ni dik oii,,, aku yang malu bila kau cakap camtu kuat kuat. kau boleh selamba badak je. sial!

ha, tu pasal orang yang baru nak 'up', yang ni plak pasal orang yang tak up up, bangang. common la bende tu, tak yah nak gelabah sangat, sekarang cerita cerita melayu pun dah terdedah ngan bende2 camni, ni kan pulak kalau aku tengok cite orang putih. lek a babe,, kau satu hari akan buat gak bende jadah tu semua, tak yah la sikit sikit nak kondem kalau ada orang tengok citer berunsurkan tuh. open la sikit wey, kau dah besar, jangan lah nak asik asik "ewww, and kutuk kutuk" bila ada orang tengok citer yg ada benda benda tuh. kalau tak nak ada benda camtu, baik tengok disneychanel je.satu je, jangan nak asik "eww eww," sangat lah kan.

haa, dah cukup, so conclusion nye, kalau tau tu takyah nak open open sangat lah, and jangan lah sampai tak open langsung. dua dua mintak terajang!

p/s : ah, takede p/s p/s, aku tengah bengang.

Monday, May 2, 2011

ni jawapannya!

post nih, aku nak campak bende ni je,,,
nah!

rembat dari tumblr.

okay. dah fahamkan mengapa aku selalu bertindak macam tu? sebab aku adalah GIRL.

and yes. i have a very LOW self esteem.


thank you.

PENUNGGU