Thursday, March 3, 2011

this is my passion

MODEL

yup,, this is my passion in life, kalau ppuan2 kat luar sekarang ni ramai suka korea geligilababi tuh,, aku suka ini! copp,, puhh-lisss,, takkan model korea cina jepun kot,, sah2 la model mat salih,, tu,, gambar kat atas tu,,, nampak? cantikkkan? lagi cantik dari wanita2 korea yg geligilababi tu, bhahaha
*so sorry kepada readers2 yg fanatik korea,, aku tak benci korg, aku just x suke bajet2 comey ni,, hee~
ok, stop, aku dah tak kutuk dah okay..SORRY.=,="

so, kita teruskan kepada my passion nih,
aku memang minat sangat modelling nih, and bagi aku, model ni bukan la sesuatu yang teruk pon. macam bitch*ade org cakap camtu. bagi aku tak! ia adalah satu job yg serius sebenarnya.
really, btol, percayalah!


bagi pendapat aku, yelaa, sebab ni kan blog aku, model ni terdapat dua jenis:-



pertama
karlie kloss
 model catwalk/runway




 kedua
hilary rhoda
model gambar

 

beza ke? bagi aku memang berbeza, *ulang suara, bagi aku. sebab,, selalunya lah,, bagi aku lagi, model catwalk susah nak jadi model gambar tapi model gambar boleh jadi dua2. kenapa?
sebab cuba kita teliti betul2 kedua dua gambar berkenaan, siapa paling cantik? la,, x clear la,, ok, sebenarnya, model gambar lagi cantik dari model catwalk, seyes! cube korang google2, korang usha sume gambar model runway, sumpah mesti korang jumpa banyak yang tak lawa. and,,, lagi satu yang paling jelas, cube korang tengok body dorang betul2! cit! jangan pikir bukan2! aku nak korang beza kan dari segi kekurusan. kita boleh tengok yang model runway lagi kurus melengking sikit dari model gambar. and bagi aku, model gambar punya body lagi menarik dari runway yang kurus gila babi tu. tak caye model gambar boleh jadi model catwalk? tengok nih.



hilary rhoda

hilary rhoda

haa,, see? i've told you,, haha, ok lah, kita masuk ke part yang serius sikit. seperti yang aku cakap kat atas tadi, bagi aku, modelling ni satu bidang yang serius sebab, bukan semua orang boleh catwalk dan dapat bagi shot2 menarik. bila cakap pasal catwalk ni pulak,, aku memang sgt suka catwalk. aku minat catwalk ni sejak aku darjah 6 lagi. tak hairanlah kalau ade org kadang2 tegur aku jalan cam catwalk, bende aku xsedar pun aku jalan camtu, ia macam dah mengalir dalam darah aku, bhahaha. tipu tipu je. tapi aku memang minat la. and bagi aku lagi, catwalk bukan lah cara jalan untuk minah gedik gila babi. seyes. caye lah! kalau korang cakap minah2 girlish gedixx tu jalan catwalk,, korang menipu, setakat jalan kaki silang silang, tangan lentik cam nyah,jalan terkedek kedek,, tak yah la weyy.. memalukan! memalukan! memalukan! catwalk bukan macam tu!!!

kalau korang tengok model runway sebenar yang tengah catwalk,, korang akan tau cane sebenarnya, bukan senang nak catwalk depan orang ramai, it is a job! job dimana korang ditugaskan untuk meyakinkan para penonton, betapa cantik+ berkualiti+gah nya pakaian yang korang tengah pakai tu. bukan senang nak yakin kan orang kalau kita sendiri tak yakin betul tak? jadi itu lah kerja model catwalk sebenar. so, untuk meyakin kan orang, mereka sendiri perlu melangkah penuh yakin bersama pakaian yg dipakai. it is all about confidence. kalau seorang model tu tak de confidence,, jangan harap lah dia dapat jadi model yang berjaya.
cube tengok ni,



prada


gucci


miranda kerr


miranda kerr

 
gucci


 hmm, serius kan muke dorang? full of confidence. aku suka. xda pon yg cam gedik2 kan? takda pon kaki silang silang over over. kaki dorang actually jalan in a straight line! ntah sapa sapa je memandai kata model jalan kaki silang lebih lebih. gila ke? tu jalan apa macam tuh!


beralih pula kepada model gambar gambar nih,, macam aku cakap tadi, tak semua orang boleh bagi shot shot menarik depan kamera, even orang yang cantik gilababi tahap giban pon, kalau dye tak fotogenik and tak reti bermain dengan kamera dan yang paling penting tak boleh nak beri apa yang photographer nak,, tak boleh jugak,,, gambar still tak cantik jugak. 


so, bukan senang kan? watch this,,






hilary rhoda
okay, hmm, kalau photographer to nak kita pose happy2, kita kena kasi la cenggini, sehabis baek punye,
kan cantik tu?






hilary rhoda
kalau photographer nak kita pose sexy sexy ganas, kita kena lah buat,, camni!
haha. menjadi kan muka dia? cube kita buat depan cermin sekarang camni?
bhahahahaha, cukup!! jadi ke???hee~




hilary rhoda
 and kalau photographer nak kita buat muka cam marah tension tension kita kena a buat,,sampai la dye rase muke kite tu menepati dengan apa yang dye nak, bukan senang, selagi dia tak puas hati, selagi tu kita kena tukar2 pose, penat,, bukan senang kacang cap tangan nganyin! engat tu! ececeh, cam aku je model bhahahahaha. n lagi satu, memang lah senang kita nak buat muka marah tension2 ni, tapi, cukup cantik ke?? boleh lawan hilary rhoda punye tension sebab x leh nak berak? bhahahahaha


ekh?

ekh?

ekh?
ekh?

haha, macam kenal jeh ea? hee~ hanis, i cilok ur gambar semata mata nak tunjukkan contoh orang yang fotogenik, can i? hee~ da amik dah punn, 
haha, cantik kan? bukan setakat cantik, tapi juga fotogenik. itulah yg sebenarnya okay?!


so, as a conclusion, aku memang a teringin nak jadi model ni, bhahahahaha. dah cukup! jangan gelak lagi! walaupun begitu, aku sedar la aku ni cane, nak jadi model gambar, jangan harap lah, haram ah muka kau fotogenik, cantik pon tarak. nak jadi model runway, bhahaha. aku pendek, aku sedar, isk isk isk,
so,, cane?? tak yah la jadi,, jadi model diri sendiri sudah la,, haha.


so,, modelling is my passion in life, how about yours???
hee~

2 comments:

PReDicToR said...

moga impian tercapai...gud luck!!

Amirah Nadia said...

haha,
ouh, tak mungkin punye,
hahaha

PENUNGGU