Friday, April 29, 2011

kate and william

yeah, aku tahu sekarang tengah hot pasal ni, mesti semua/almost rakyat Malaysia macam aku ni tengok royal wedding tu kan,, alahh, raja kita pun dijemput, takkan rakyatnya tak tengok kot. okay la, aku memang tengok dari awal sampai akhir,, ceh, maksud aku, sampai ntv7 habis siarkan pasal wedding tu la,,,

the royal wedding


ade emapat part yang aku suka sangat tyme wedding tu,,,yang buat aku rasa macam nak nangis kah kah kah,

first, tyme mule2 prince wiilliam muncul tu, memang smart ah en, then bila kate pulak,, sumpah cantik gila baii,, haihh,, memang berangan la kalau aku nak jadi camtu. then, mase Kate tgh on the way ke alaa, macam stage tu kot, yang ade paderi sume tu, tyme tu, best man will pandang belakang kearah kate, and senyum, and bisik something kat will,, sebab kan aku tak dengar,, aku agak dye cakap cani " ahh,,tepat pilihan kau. dye memang cantik,"

haihh,, memang cantik pun.


second, part dorang sebut i will, i will tu,, haaa, tu memang aku tggu a,, comel and sweet sangat.

third, mase dalam kereta kuda,, dorang lambai lambai kat orang ramai,, and kadang kadang, will sempat curik curik pandang Kate,, then ade part, dorang pandang, senyum dan gelak sama2,, argghh!!!

haihh,,, :')
hee~~ :')


fourth,, haihh,  sah sah la tyme kat balkoni istana buckingham tuh, mak aihh,, tau kan part mane,,, part yang,,

dorang kiss tuh!!!

arghh!!!! :')


ya ALLAH,,,, kalau aku ni jenis yang hati cepat berderai tu, dah nangis dah kot,, and second kiss tu lagi lama,,yang paling seronoknye, masa second kiss tu,, will macam nak kiss lame sikit, tapi Kate dah tarik dah, hahaha,, cute yet sweeeeeeeeeeeeeeeeeet gila! aku nak nangis tengok.... :')

TOLONGLAH BAGI AKU SORANG ANAK RAJA DAN CIUM AKU MACAM TU DEPAN ORANG RAMAI SEKARANG!

anon and mira :')
thru the wedding day. and yes, the kiss again,







p/s : aku... how sweet if we,,,hurmm,,, nothing,,just forget it :')

apply your knowledge here!! jom!

okay,, pernah tgok jeff dan matt hardy wrestling tak? or undertaker, ken, rey mysterio, the rock, stone cold, Y2J, eh, Y2J ke Y2V?ntah,, aa,,lagi sape ntah, aku pun dah tak engat dah, dulu dulu mase darjah darjah WWF(skrg WWE) adalah rancangan feveret aku la,,,

okay, ape yang aku nak cakap kan adalah, kalau korang pernah tengok wrestling,, sila apply kan ilmu korg tu dengan belasah aku dan buat smack down kat aku sekarang jugak!!!!!

please,, i'm begginggggg....

why? why?

sebab,, surat permohonan pinjaman pelajaran MARA masih tidak ku isi isi dari dua minggu yang lepas,,,

okay, nampak nampak?? kukuh kan alasan untuk mintak flying kick???*tulis kecik kecik sebab bersalah*

apa lagi tggu??? lets get it started bebehh,,,

dush. 
-awww (tiru citer iCarly masa Carly kene tumbuk sekali dengan,,,tak engat)

thank you, but i'm not a wrestler.

p/s : assalamualaikum. long time no see huh? no hear also. *tetibe* duhhh. hee~

Thursday, April 28, 2011

ehem ehem sound check sound check.

okay, so,, dah berapa hari aku tak berblogging nih??? ntah, seingat aku lah,,, hmm, aku tak ingat, hohoho. ekh, cop, last post kan hari rabu? damn, ni hari khamis!!! tak de la lame punn,, aku terase lame sebab tyme aku malas nak bukak blog tetibe ramai blogger post post. so, aku dah miss out banyak gila dah,,, ouh ouh,,, dan aku juga, ter miss bende ni,, taraaaaa!!!!



hohohoho. *bangga bangga*

 -ehem, boleh tumpang tanye,,, tempat keberape ye???

err,,, tujuh... =.=",,,

hahaaha, alaa okay lah tu,, ramai cakap tahniah kat aku okay,, ha! sape yang blom cakap, cakap sekarang!!! hohoho.

"tahniah mira,,"
"tahniah,,"
"woww, mira,, tahniah,,!"
"wey, kau menang!gila lah,,!"
"mira!!! congrats!!!!"

erkkk,, aa,, hehe,, thank you, thank you,, 
hohohohohohooho*sambil tepuk tepuk tangan*

aku yang tepuk tangan sendiri? haha, gila annoying habes laaaa =,=" okay,, done with that.

so, ape yang aku buat tak sampai dua hari pun nih,, yang bz kemain nih?? haha, entah laa, yang pasti nye,, seingat aku,, dari semalam aku duk belek belek tumblr, bukan tumblr aku, tumblr si yana,,, aku tolong hiaskan,, cantikk,,! tak caye?? ce tengok ce tengok .klik sini!! 


haha,, cantik bukan? dah tengok,, follow2 lah dia kalau mahu :) okay, actually bawah dari post tu ade satu entry which is i made it for her. haha, yup yup, aku yang update blog dye. kah kah kah. so nak tau ape aku tulis gi usha blog dye. okay lah. aku da tak tahu nak cakap pe. nak tunggu je bila hadiah doodle ku sampai haha. bye!!!


ouh ya! lupe nak bagi tahu,, aku dapat matriks perak!!! matriks perak,, you get me? PERAK!!! hahaha. hmm, dah la im alone,, takde la,, sedeh sebab sume macam ade pasangan,,, 
nanie=yana=nona=selangor
alin=hanis=pahang
juju=shereen=negeri sembilan.
ouh, ecah dapat kedah. aku pun sorang jugak..... :'(

p/s : hari ni dapat tau yang kau,,,, hmm,,, and aku macam musykil pasal satu bende ni. bende yang aku terbaca. TER atau memang sengaja ditujukan untuk aku? tiada siapa yang tahu.

Wednesday, April 27, 2011

kih kih kih. *malu i* hoho

bhahahahha!!!

nak tau tak, tadi kan tadi kan,,, hee~ hee~*gelak annoying*

aku saje saje la bukak stats aku,, pastu aku pergi lak kat posts, ye kot,, pastu aku pun tekan la all time,,, then aku scroll sampai bawah,, sampai la aku ternampak,, search keyword,,,, tetibe!!!

bhahahahahahaha... 

sumpah kelakar,,,

sebab ade satu keyword tu,, tulis,,

amirah nadia apiz

kah kah kah kah kah 

macam bodo je sape yang try gune keyword tu,, malu aku,,hee~ hee~ hee~ *gelak annoying lagi*

haha, dah la tu, karang ade orang engat aku tak sedar diri pulak... hohohoho. tapi,,, anyway,, thanx la sebab dah gune keyword tu untuk search blog aku,, tau la nak bace pasal kronologi tu,, sampai search name watak lagi,, hohoho. *malu malu*

ops, btw, lupe nak bagitau,,aku tak pegi educamp tu. yeay!

p/s : haha, jangan marah okay... tu mesti yang dulu dulu punye kot,,, sekarang dah takde daa. chill okay. and sorry if this post annoy you. yeah,, you!

punah ranah hancur berkecai.

ciss! 

haa, ni lah padahnye bile membuat org merayu rayu kat aku untuk pergi interview esok,,
sekarang,, aku pulak yg terpaksa merayu melutut kat orang untuk suruh dye pergi interview khamis ni,, cehh,,

balasan cepat je. tu pun nasib baik ALLAH kasi aku merayu rayu kat sorang je, kalau ALLAH bagi aku merayu kat dua orang macam mana dua orang merayu kat aku suruh pergi cane,, mampuih den,,,

tapi sedeh gila woo,, aku punye lah dah bersemangat waja nak teman dia gi interview, dia boleh buat plak cancel. citt citt. tak gune! *aku rase aku lah yg mempengaruhi dye untuk tak pergi* haihhh.

tapi,, fair lah kan,, ALLAH memperkenankan doa aku dengan cepat gak tadi, pasal kedai makan tuh. dah! taknak citer pasal tu. tapi hari ni aku sungguh bernasib baik la.

tapi tapi,, aku masih sedih,, baru ingat nak join budak budak gi interview esok,, nak gelak gelak, nak bagi semangat,, nak jadi pemerhati,,, tapi semua tuh hancur berkecai gara gara jue cancel last minit untuk pergi interview,, haihhh, T____T  *baru ingat nak jumpa ex jodoh esok,,* harammm,,, hahahaha

p/s : ha? kakak tu same ngan aku ke bahasa nye?? tiru aku lettew,, hohohoho. tak jauh mana lah taste kau lari sebenarnya.. aku ingat totally berbeza dari aku, wohohohoho.

Monday, April 25, 2011

aku rasa aku macam,,,

tak nak pergi!

yeah.

why??? ntah. maybe, kalau suruh list kan sebab,, ni sebab dye.

  • aku tak prepare satu hape pun, bukan sahaje text, malah salinan fotostet dan segala yang sewaktu dengannya.
  • aku tak tau nak gebang ape kat panel tuh, bukan aku tak try google2, tapi aku tak tau nak amek point yang mane satu.
  • jauh la,,,kat perak. kalau ada estima putih nak balik kampung dan behasrat nak tumpangkan aku takpe jugak.
  • aku masih tak imune kepada INTERVIEW.
  • aku rasa competitors memang ramai nak mampos dan sah sah la mereka lagi super duper hebat dari aku yang sekadar boleh cakap,, "my name is amirah nadia,,,"
  • alaa,, kalau aku dapat pun, tu swasta,, aku tau boleh buat pinjaman MARA, tapi,, haihh,, toksah berangan lah dapat lepas,, *tipu sangat kalau lepas tu* haha
haa,, dah cukup,, actually entry ni untuk najwa delaila yang nak tahu sangat tadi. hantar message, tapi aku tak berkredit nak reply. haha.

p/s : masa mandi tadi,, aku tengok tangan kiri aku, then aku tengok tangan kanan aku, ade perbezaan. bukan hanya perbezaan antara tangan kanan dan kiri,, malah dari keseluruhan tangan kiri itupun berbeza. aku harap kesan tu takkan hilang. biarlah kat situ selama yang mungkin, aku tak kesah pun kalau orang nak kate, " your skin tone are not even," mampos kau lah. lilitan kecil je pun.

Sunday, April 24, 2011

can you give my gula gula kapas back???

dulu aku ade beli gula gula kapas,, aku pegang gula gula kapas aku dengan perasaan yang happy gila. penat beli, mesti la suka. dah la beli pakai duit sendiri,, tapi,,kenapa gula gula kapas aku ringan sangat sampai dah kena terbang ditiup angin sampai orang lain nampak dan terus capai dan dia yang dapat makan.


aku,,, kat sini,, menangis,, tercari cari gula gula kapas aku yang dah terbang hilang,,, sekali nampak ada orang dah makan,,, sedeyh woo...sedeyh gila...dah la beli guna duit sendiri.


cuba kalau kau kena?

kau nangis cam aku tak???


aku taknak beli baru sebab aku takut terlepas lagi, atau aku takut ada orang curi dari aku atau aku takut gula gula kapas jenis yang aku suka dah habis. dah takde lagi...

kalau aku dah tak suka nak buat macam mana???

hmm, sumpah aku tengah depressed gila ouh sekarang. kalau ikutkan, tinggal lagi 3 hari lagi dah nak hari interview, tapi satu hape pun aku tak prepare.

sebab aku takut

sebab aku tak tau nak cakap ape

sebab aku tak minat engineering

sebab aku tak suka



aku boleh terima tau if one day, keluar result UPU kate aku dapat cos engineering kat bla bla bla.

sebab first, takde interview

so, aku tak perlu cakap pape pasal ingineering.

sebab aku dah terpaksa. dan aku rela.


tapi sekarang ni aku confiused! ade kate aku akan rugi, ade kate tak perlu pun takpe, ade kata ikut aku lah, ade kate buat semayang istikharah lah, ade kate "ouh,,okay,," pale otak kau!

ya ALLAH... aku tak tau nak buat ape ni,, aku gi google tadi, aku type 'engineering'. then keluar la banyak banyak,, dan yang mampu aku buat hanyalah menengok je.  menengok je,,,menengok je,,,

p/s : i need somebody right now,, to tell me what am i supposed to do in this situation, i need some one tell me the right things to say to me when im down like this. like all the words i used to hear before. please,,, concern la sikit kat aku woii..

Saturday, April 23, 2011

book fair, my dream guy.

ha? pesta buku lelaki idaman kau?? ape gila nih??? 
hoho, okay, kalau nak tau cerita,, bace a kat bawah ni.

okay, actually hari ni,, 22nd February 2011,, aku dah plan ngan membe membe aku,(najwa,syasya,eiya) untuk mengadakan sedikit diskusi tentang temuduga yang bakal kami duduki pada rabu depan...
 whattt? mira gi interview MARA ke??? haaa?? 
okay,, sila sila terkejut sampai terkeluar jantung kau,, haha, sebenarnye tak lah,, aku gi interview UTP... -shit, i hate to mention about this.

okay, tapi tetibe rumah aku black out!!!

siot betul,,, haihh,, rasa cam nak terajang je ELCB checker tu sebab aku dah try betulkan tapi takleh gak!- woww,, mira pandai godek godek ELCB tuh,,, 
wahahahahhaa. well,, im becoming an engineerkan,, -shit! kau tak yah tipu diri kau lah!

okay,, then, disebabkan masalh teknikal tu,, kitorang pun bercadang untuk terus gerak ke PWTC, sebab ade pesta buku kat sane!!! whoaaa!! i loved it. seriously,, aku mmg suke pesta buku! sila pelik sebab muke aku macam tak rupe budak suke bace buku bukan? tapi aku suka pesta buku! sebab,, there's a lottttttttt of books that you never think they exist! woww,, menggelabahnye description,,, hohoho.

tapi,,,,'malangnye' aku telah pergi ke pesta buku berkenaan dengan tiga orang budak yang comicholic dan novelholic! memang gila lah sebab aku memang tak minat lah dua benda nih! -hahaha. sila lah pelik pelik lagi dan cakap,
"gebang ape kau kata kau tak suke komik and novel?" 
ye,, seriously,, semenjak aku hidup ni, aku boleh kira gune jari berapa banyak novel yang aku pernah bace. tak banyak pun. jari aku ade sepuluh. masuk jari kaki dua puluh. kalau novel yang korang dah pernah bace cukup tak nak kira gune 20 jari cam aku???.

-damn! so, cakap lah kau tak minat komik gak. gila tipu ape kau nih wey??

ye,, betul. korang tahu tak ape jenis komik yang pernah aku bace seumur hidup aku,, yang aku engatla,, Ujang,,APO,,Gempak,, Klik,, Lawak Kampus,, bagi aku, itulah komik. yang komik kecik kecik tu pulak aku seriously tak suka, lagi lagi yang takde kaler,, alaa,, komik jepun jepun tu,, yang sume karakter muka same,, je,, nak bezakan laki A ngan laki B hanya boleh tengok style rambut. habes kalau laki A tu ubah style rambut macam laki B cane??? memang aku sumpah menyampahlah. dah la banyak pasal cinta cinta! weyy,, for me,, comic = laugh. ape keje bace comic then cakap,, "aww,,sweetnye dye nih,, aa,, comelnye,, aahh,, sedehnye,,," = =" gila tak cool langsung.. orang baca komik nak gelak gelak. ni nangis... booyaa!!!

tapi tapi. aku ni deskriminasi sikit nagan komik,, sebab aku boleh pertimbangkan kalau komik tu berkaler!!! yeah,, baru la bervariasi dan ceria sikit dunia aku. ni hitam putih... haha.
so, komik berkaler ape je yang kau pernah bace,,?
-lol, tak bnyak mane la,, ade la THE FISHES,, LE GARDENIE(1,2,3,4 okay),,KOURU nye comic yang berkaler. ade la dalam dua tiga. yang berkaler je! hahahha,, dan dan dan,,,,,,,,,



taraa!!!!!!

whoaaa! ni baru amirah nadia layan.
haha. yup yup. nak tau pasal ape. datg umah aku amek a buku ni. pinjam! buku ni abg aku beli mase dye darjah darjah dulu. dah lame, tapi masih cantik, sebab aku sayang buku ni, "you pulak yang sayang?"(-nada BF maria elena dalam video date with dato') aku sayang sebab ada something dalam buku ni. which is, my dream guy. yup yup. so, then tadi,, kat pesta buku,, tau aku beli ape?



taraaa!!!!

yeah!! this is my baby. i mean baby boo. you know,, yeah,, this is my guy.
yeah,, my guy,, not komik ni my guy,, tapi the one yang kat cover tu yang my guy,, my dreammmm guy, ni biodata dye ea.

nama : SLAY
umur : ntah, dalam 20 sumthing. (well, aku sje taknak gtau, nnti korg nak dy, LOL)
hobi : belasah, pau, pedajal orang, and he is the former of ketua geng kutip duit pendahuluan.
cita cita : menjadi pemain X game dan mencari arah tujuan hidup!
kelebihan : aku rase tulang dye buat daru besi la and urat dye dawai. KUAT GILA WOO.
keburukan : haihh,, perangai memang cam gampang la.
profesion : Samseng
populariti : semua geng samseng seluruh pelusuk Malaysia kenal dia weyy.
status : always be mine.
tag line : aku memang dilahirkan terer dan hensem, aku lah sss...SLAY (well, dye mmg suke kenalkan diri camni, nampak cam bajet kan, but bg aku cute!)

whatt?? dont tell me your dream guy is a samseng jalanan!  
-well,, seems macam tu lah kan. i love bad guy,, but but but,, bukan sebarang barang bad guy, bad guy yang tahu erti relationship is. any of relationship la,, friendship,, hubungan kekeluargaan,, dan,, yeah,, you got me,,, that kind of 'love' hubungan. aku pilih SLAY untuk dreamguy aku sebab dye amat mengambil berat pasal relationship eventhough dye parangai cam !@#$%&*. seyes ly, kalau korang nak tahu,, cerita 2DUDES ni banyak mengajar korang erti kehidupan sebenar! tak percayakan sebuah komik mampu buat macam tuh? yeahh,, you did it ZINT-the pengkarya.

kalau korang nak pnjam or nak tau citer ni cani, cakap a ngan aku, aku dah habes bace dah.

p/s : yeahh,, sometimes nw,, when i'm alone,, i easily get bored. i dont know what to do, then i question myself what i did when this time came before? yeah,, and that,, makes me remind of you. this empty feeling makes me reminds of you.

Thursday, April 21, 2011

there's anyone know megat zaquan?

heyy there,, this is a short entry,, i just wanna know that anyone who read this know MEGAT ZAQUAN? any MEGAT ZAQUAN? tak kira lah, abang ke adik ke,, bapa, pakcik, atuk, anak, cousin, nephew, or membe baik ke, musuh ke, membe biase biase ke, cikgu ke, pakcik jual nasi lemak depan rumah ke,, tak kesah la,, or,,, nama kucing, ayam, ikan yang korang bela ke,,, =,=" please,,,, bagitahu aku cuz i really really need to know one.

why???

ntah. i dont even know why i really want to know,, it just,, happen... i couldn't explain it.

kalau taknak bagi tahu aku pun,, takpe, just cakap kat insan yang bernama MEGAT ZAQUAN tersebut,,,

aku suka name dye.

i love his name.

that's all. thank you.


p/s : the thing is,,, i never met any of MEGAT ZAQUAN yet. and i do hope i can meet one.

rasa macam nak sepak semua orang. T___T * tak pasal pasal.

haihh,, sumpah aku macam depressed sangat ouh sekarang ni, macam ni, tadi, around 7.30pm sumthing,, aku dapat satu text message. aku ingat kan maxis suh reload or ntah jadah ape je,, rupe rupenye, bile aku bace,, message tuh tulis camni.

'congratulation! you are shortlisted for utp educamp in utp for private student. for details, please log on to www.utp.edu.my. thank you.'

whaaaatt???

okay, tu boleh blah lagi, then aku terus a bukak web dye kasi tu, and aku tengok la,, memang aku dapat and dye suh komfemkan aku terima atau tolak by 21hb ni...

haaa??? 
gila ape? dah la kasi tau aku lambat.

tapi tu still boleh blah lagi la,,,then aku ngan gelabah ayam nye gi on9 fb sebab nak tanye kat membe aku cuz dye ade dapat gak and dye da tau lagi awal gila gila dari aku. aku pun tanye la,

'ju, kau dapat utp tu kau nak gi ke?'

'aku pegi, yana pun. tu interview la.'

whhaaaatt???

what the hell were they thinking???
me? going to an interview for engineering course in UTP???

shut up!!!
weyy, this is soooo insane. what am i going to say in that interview? what the shit engineering is? i dont even know any of it. YA ALLAH,,  i beg for your mercy...
haihh nak nak pulak bile ayah aku suh gak pegi. DAMN. rase cam nak nangis je. 

i know, it's like satu peluang sebenarnye bile dapat offer gi interview tu, tapi i remind you all, that this is not a scholarship offer! tak tau lah nak cakap cane, its like tak berbaloi pun aku rase ade. utp kan sebuah universiti swasta. aku tahu, aku takkan dapat lepas punye interview tu,, sebab,, sebab, stop,, i really tak boleh fikir pasal interview tuh, sebab i am so scared with that word. it's like allergy. okay okay than i realised, if i'm not pass the interview, i still have upu or marix, and plus, aku dapat pengalaman baru, iaitu di interview secara serius. i mean, ni really really serious.

tapi aku takut wooo!!!!!!

ya ALLAH, tolong la bagi petunjuk kat hambaMu yang selalu sangat melupakanMu ini,, yang selalu hanya meminta pertolonganMu disaat susahnya. ampunkan aku. bantulah aku...Aaaminn.

p/s : you! yeah you! if you read this, i just want you to know,, that i really really really hope for your opinion,,, please...... sudah lah, aku tau kau takkan bagi punye. pergi lah layan awek kau. poor me kan? T__T but it's okay. i'm trying to face this kind of situation without you. i repeat, without you. but but,, if you have a piece of care for me,,, please...

Wednesday, April 20, 2011

aku yang tak bersyukur atau ape?- that's my dream!

"sbenrnye pompuan un bleh merasai kehidupan seperti kami...cume nk atau xnk menjadi persoalan..=],"

okay,, semalam, aku tengah bosan bosan on9 kat facebook, terkeluar a kat news feed aku satu album gambar membe membe laki kkb aku. aku pun bukak la album tu and tengok la gambar2 tu secara menyeluruh. i mean, aku tak bukak satu satu la,, sebab nanti nampak cam perv cuz ade gambar tak pakai baju. i mean, baju je yg tak pakai, seluar pakai, well, budak laki kan, ape nak heran...
so actually dorang dorang ni telah pegi bercuti kat pahang. dorang ramai, ade la dalam... bawah 10 org, tapi lebih 5 org,, haha, agak agak la sendiri, aku pun tak kira. tapi ramai2 la en. so dorang pegi bercuti tanpa parents. i repeat tanpa parents!. well, budak laki, apa ade hal nak pegi mane mane pun tak kesah wey,,, then aku la yang macam,,,
gila ter AMAZED lah aku!!!

at that time, i just could say, WOWWW!!! then, aku terpikir kalau lah aku dapat gi travel travel dengan rakan rakan tanpa parent jugak,,,
hmm, ceh comel gak aku merenung ke luar jendela nih.
mesti seronok!!!! then i got so excited gila nak mampos bile terbayangkan dapat buat macam tu,, and rase cam tak sabar!!!!
okay, ni baru aku yang betul. :P
 then,,, bile aku pikir balik,,, aku takkan dapat punye travel travel around the world macam budak budak tu coz aku perempuan and tell me who's the fucking girl yang nak join aku travel travel tempat yg tak pernah pegi, dah la kene carik tempat tido sendiri, cari tempat makan, transport ape semua nye lah sendiri? and of course la bapak aku takkan kasi punye, wey, pegi mid pon dah kate jauh,, susah la camtu,, =,="
and i'd get so,,,,,,, UPSET.
terpakse gune gambar kartun balik sebab muke aku sedih buruk.

so zaim,,- he's the one yang cakap those words yg amat membakar semangat kat atas tu.
thanx la sebab mengerti perasaan berkobar kobar aku nih. aku memang teringin sangat doe nak buat cam korang buat, tapi apekan daye,, dah la duit sendiri pun takde- *tu la, dakla nak keje ayah tak kasi.* dan aku hanyalah seorang anak gadis,, yang hanya mampu dok rumah je!- aku benci sebab ni cuz bende ni la yang aku takkan dapat ubah sampai bila bila.


bukan aku tak bersyukur ALLAH kurniakan aku sebagai salah seorang kaum hawa,, aku bersyukur, ALHAMDULILLAH,, and aku tak boleh deny yang perempuan banyak keistimewaan,, tapi despite from those keistimewaan tuh,, sebuah kebebasan yang diberi telalu terhad... lagi lagi, budak perempuan macam aku nih. budak! lagi laa,,,, =,="


ntah la,, aku rase,, tggu lagi 10 tahun la kot aku dapat gi travel travel around the world ni, dengan gune duit sendiri, boleh pegi ngan sape je aku nak. boleh gi mane je yang aku nak, bak kate najwa delaila,, jom pegi zaman merong mahawangsa,, jom jom. =,="


 p/s : hari ni aku dapat satu request yang agak pelik, hmm, akak,, toksah tengok le kak,, saya tak santek...
siyes tak santek, somey pun tarak. hahhaahhaha.-aik? baek nye aku?

Sunday, April 17, 2011

orang lidi bercakap aku.

taraaaaa~~~~
okay. macam ni ke? aku sumpah tak reti. sila lah gelak sepuas hati atas ke-NOOB-an aku ye encik juri sekalian. sekian terima kasih.
oh jap, nak kene tag org ea,, aa,,,nah,,jujue.yanaa , and anyss . hee~

what?? do you really mira???

hee~ :DDD
okay,, seriously,, this is the first blog contest i willingly to enter. aku pon tak tau la ape aku pikir nak masuk contest ni. so kepada sesiapa yang tak join lagi, try la join, saje saje, daripada tak buat hape hape yang bermanfaat kat rumah tuh, baek try. try je,, kalah menang belakang ceghita la,,, at least dapek la sikit pengalaman. nanti if mak mertua korang tanye, "ekau ponah masuk contest kat belog tak? kalau tak ponah, den tak kasi kau kawen ngan anak den," hhaha, dan korang pun boleh la senang hati jawab, "mestilah pernah  makcik oii,," haha, takde keje gila mak mertua nak tanye cenggini kan? tapi mane lah tau,,, aku cakap IF kan??!!! kalau nak tau lebih lanjut,, cube klik ni. cube la...cube je.

okay, daaaa~~~ nak try buat orang lidi jap. I SAID TRY.

p/s : i dunno what i feel right now but its certainly not good. why??? i said i dunno kan???!!!

Friday, April 15, 2011

hipokrit : elok ke tak elok?

hipokrit : (orang yang) berpura-pura berperangai (berkelakuan, bersifat, dll) baik, (orang yg) memperlihatkan keadaan diri yg berlainan drpd yg sebenarnya, munafik
hypocrite : person who pretends to have opinions which he does not have or to be what he is not.

woww, takutnye yg maksud bahase melayu tu, munafik?? errr,, hahaha.

okay, asal ngan hipokrit nih? aku hipokrit ke? hhaha, yup, maybe, sometimes, but not most of the time. seriously.

okay, why people have to be a hypocrite?
  1. selalunye untuk menjaga hati. you know, for example, your friend likes something you dont like, and when she/he asked your opinion about that hoping that you may like it too, and you just said, "yes,, woww, i love it,"=,=' *to all my friends, i really hate it, please just be honest, no need to did this to me,,*
  2. untuk menghormati, okay, this is what happen to me just last week,i mean all of us, (my friends that had a sleepover at Ecah's house) kadang kadang, untuk menghormati budaya dan adat di satu satu tempat, kite harus menjadi sedikit kind of hypocrite, it is not hypocrite actually, it just more to, 'masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak,'  yeah,, mase kat sane, those yg free hair kene always pakai tudung, those who kurang sopan like me, have to really mind the manners. sebab tu kawasan kampung yang da real kampung one! -ouh, we're so sorry, ecah and the villagers.
  3. untuk menjadi yang terbaik di mata someone. yeah, selalunye, kite akan buat macam ni dekat crush kite an?? ye la,, okay, imagine that time when your crushed said he/she want to know you, whoaaa, is that great??! and yess,, tetibe kite akan berubah perangai, menjadi lebih ayu, sweet, baik and untuk laki plak, tetibe jadi macho gila, gentleman bagai, pijak semut pun tak mati and somehow, at their back, kita berbeza dari ape yg kita tunjukkan depan dorang.  why we need to act liked this? *ceh, cara cakap cam tak pernah buat lak* ntah la, bagi aku, aku rasa lah,, i am truly me in front of him. really true me, sampai dye pun da tak suka,, woowoo. dah drop this mira. =,= 
  4. hipokrit dalam friendship, or any kind of relationship. aku tak tahu lah nak describe or label jenis macam ni, tapi sumpah aku bencilah, ia lebih kurang macam ni, " ei, menyampah gile budak tu, dah la hipokrit, dye saje buat camtu sebab nak jadi geng ngan buak femes," or "ey, sial la minah tu, kau tau, dye bukan betul pun nak kawan ngan kau, dye nak duit kau je, belakang kau dye kutuk2 kau," or yang seangkatan dengannya. eh, asal aku gune 'minah' ni? ntah, sebab maybe aku rase laki jarang kot buat macam tuh, tak pun sebab aku takde membe laki sangat, hahahahha. *okay aku rase yg second tu lah.= ="*
so, bagus sangat ke hipokrit ni? ntah, kalau nak cakap aku tak pernah hipokrit, tipu lah, cume maybe hipokrit aku yang paling banyak adalah hipokrit number 2 tuh,, and num 1 jugak sikit. num 3 ngan 4 tu aku tak buat rasenye. hahahhaahaha. seyes.  *kottt* haha

well, nah, gambar aku dan kami berhipokrit di rumah ecah kat parit enam, sg besar selangor. wuhooo!

for those who doesnt know what is palaong. this is PALONG. saluran untuk mengairi bendang.

gamba ni kelakar, sebab aku tgh berlari sebab ade semut api gigit. sakit tau tak.

yeah,, hipokrita! ecah je tak hpokrit, dah tu rumah dye, haha. ecah yg pakai kaen batik tu.

lu engat lu cantik ke der??

okay, ni hipokrit. berpura pura menjadi comel yg tak jadi.

the DAMNIANS. ade sorang tak dapat ikot sebab ayah dye tak kasi. :'(

kain batik? woww,, nampak benor hipokritnye tuh. (gaya usop)
6 DAMN. *sorang tak dapat ikut*
p/s : aku segan la ade orang folow aku, nak nak yang macam afif tuh,, saye budak jahat la kalau awak nak tahu. LOL.

    Thursday, April 14, 2011

    here comes the beauty-full-bitches.

    hahaha. okay, tadi en siang tadi, 13 April, aku ngan all my S.Y.Gs gi a kuar jalan2. actually bukan semua, ade sorang takde,, Allyn,, dye ade keje,, *which until now i dont know what job it is.* haha. kitorang pegi,,,,

    whhooaaaahh!!!
     cehh, ape menggelabah aku nih?? macam tak pernah pergi pulak,, haha, btw, kitorang pergi siang, ni google je,, bhahahaha. so ape kitorang buat?

    1. first and foremost, mestilah kitorang sedang menunggu VVVVIP kan,,, (nanie) so, sambil menunggu tu, kitorang pergi jumpe awek mrKEN.*do you guys remember?* haha, so free2 je aku kantoikan si mrKEN nih,, huhu. btw, awek mrKEN tu kerja kat axxezz.*cani ke eja dye a?* lantak la,, tapi dye mmg CUN+SWEET GILA BABENG LAH. *aku takut je dye terase aku freak sebab tak berkelip pandang dye dari awal sampai akhir.* huhuhu.

    2. then after ayuni halimi datang.*ceh, aku tak tahu nape aku asik sebut name penuh dye je sejak akhir2 nih.* kitorang gi makan kat bisao. makan cupcake hanis belanja!!!!!!  
    cupcakes bisao. thanx hanis sayang. aku ngan nanie punye RED VELVET.
    yeah me. nanie. anyss
    nanie, cantikkan??? :)

    da photogenik anyss


    3.then barulah kitorang gerak tengok wayang,, cerita ape, cerita ni ha.
    cerita cam gamp***
     haha, nak tau cite pe, tengok la sendiri...aku malas nak cakap citer pe. ceteke ceteke. LOL

     4. pastu perut semua dah lapar, kitorang gi makan kat foodcourt tu, dah sorang nak makan sphagetti, semua nak makan sphageti.. adoiii.... kalau sorang nak makan taik,,, semua??? haha.
    spaghetti bolognise anyss. mine alfredo. nanie and yanaa,, tak engat. LOL


    then aku ngan yana gi semayang zohor jap. *SEMAYANG OKAY*  x)

    5. then kitorang gi Chamelon jap sebab aku ngan yana ngan hanis nak beli cincin, cincin? aww, tak class gile sebut cincin, RING laaa. haha. comel ring tu, aku punye je tak syomelll. =,= tak nak tunjuk.

    6. then, dengan idea bernas serta kebudakbudakan yang melampaui batas seorang remaja sepertiku, ceh ceh, aku ajak dorang gi taman KLCC tuh, *actually aku nak ajak gi kat kolam mandi tu,,,tapi, asik kena marah ngan nanie je, so, aku tukar idea laa,,,,=,="* ceh,, kitorang bukan dok bersahaja ea kat situ,, berbekalkan aiskrim walls golden apentahnamenyetuh, biskut famous amos, dan dua botol air spritzer, kitorang berkelah kat situ, wahahahaha. 

    here the pics that we got snapped!

    this beautifulbitchess is mine!

    haa, golden selection,, and ade biskut fam amos tuh.

    yanaa and the bullshitme.

    aku tak paham kenape aku rase gambar ni kurang sesuai untuk dipublickan. hrmm,,,
    da hottie, yanaa. siku sape? jangan tanye =="

    dont ever take them from me or i will kill you!

     okay, semua orang boleh nampak kan betape END** nye muke aku pkai shawl camtuh??? ape lagi tunggu? GELAK LA!!!!!!!!! 

    p/s: i was faking a smile to cover the whole tears. you get me?. yeah. it hurts, till now, the pain still torturing. and one more, i hope that my never-thinking-of-that decision will make sense. i dont know what sense, just dont make me regret it. because it will hurts more.

    Monday, April 11, 2011

    untuk kau yang dah pandai bukak blog aku.

    okay, disebabkan kau betul betul dah pandai bukak blog aku,, ceh ceh,, and aku betul betul rasa bersalah gila babeng. bila kau call tadi aku terkejut sebab kau cakap "kau aku" dengan aku,, and kau marah marah aku,, and kau sebut the F word yang aku memang layak sangat terima semua tuh, dan sekarang ni aku memang layak dibenci oleh kau. dan sekarang ni, alasan kau untuk membenci aku menjadi makin kukuh. ceh, aku yang tolong kukuhkan alasan untuk kau, haha, yela, senang la nanti bile org tanye, asal kau clash ngan aku, asal kau titebe stop contact aku, asal kau block aku, aku boleh la cakap yang,,

    aku ni suka kutuk dan maki maki kau.

    hahhhahaha, baik kan aku, so,, before aku bagi kau terus terusan membenci aku, aku nak cakap,

    ceh, egt tak pic ni? pic untuk doublea. reuse okay.
    yes. i am so sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry
    sorry sorry sorry 

    dah berape dah tu? malas nak kire, btw, aku bukan TAKUT nak cakap ngan kau tadi, it just i relly shock to hear "kau aku" from you cuz i'm just not use to it when talking with you. yeah i know, i'm the most SIALAN human being that you ever meet. mesti kau cakap camni kan, "memang patut pun aku break up ngan kau," hahahaha, okay, i know,,, i know,,, and i'm just could say,,,

    i'm so sorry

    dan lepas kau call tadi, aku terpikir ape jawapan yang patut aku keluarkan melaui soalan2 kau tadi, asal aku kene kutuk kau even kau sendiri tak pernah kutuk aku. asal aku kena buat camtu pulak? bapak kurang matured nye tindakan aku tadi,, hmm, ntah la apiz,, mira pun tak tau lah, mira pun tak tau nak jawab macam mane, mira pun rase bodoh pulak gi maki2 apiz tadi, yeah you were rigth, you dont deserved that caci maki, tapi mira macam, ntah la,, okay, apiz, what you espect me to do when you block me? what? can you tell me? do you want me to cry all night long? do you want me just do a poker face? do you want me commited a suicide? do you ever think off that before you block me?? do you apiz??? no, right? itu lah yang mira buat bile mira kutuk apiz, mira tak terpikir ape apiz akan rase. im so sorry okay!

    p/s: sorry for those who wanting me update that homestay thingy. i just not in the mood. patut la aku rase tak sedap hati je balik rumah hari tu, rupenye bakal menangis,, adoyaii, instinct never lie laa,,,

    benarkan aku mencarut di sini.

    entry ni mengandungi carutan atau lebih sesuai dipanggil bahasa kesat. so, diharap toksah le nak bace sangat, nanti ilmu keluar, hahahaha

    well. kau bace gak blog aku rupenye, hahaha. pandai plak kan kau bukak blog aku, cehh, jadi stalker aku ke ape?

    eh eh, pandai pulak kau cari name aku kat phonebook phone kau nak hantar message kat aku? reti rupenye,,, engatkan tak reti,,,

    so,, kau da ade awek baru? WOWWWWW! gile lah weyy, kau da dapat pengganti aku lah kirenye nih??? cane kau boleh dapat a? asal?
    • sebab kau comel benor ye? 
    • sebab kau memang terel futsal gile BABI ea??? 
    • sebab kau pandai *lah jugak* ea?
    • sebab kau ade kereta mini kelisa limited edition warna kuning hitam tu ea?
    • sebab bile kau senyum, mate kau jadi kecik ea?
    • sebab kau ni perangai cam budak kecik yang tak de pendirian tu ea?
    • sebab kau ni tahu ape nak cakap bile tyme dye dilanda kesedihan ea?
    • sebab ape lagi??? oh,, ke sebab dye cun gila BABI dari aku? *of coz la*  muke ak kan cam gampang. kan kan???
    lagi sebab ape aa???  ntah la weyy, seyes aku kate, bile kau hantar message tadi kan, aku cam tak nangis ouh,, aku pun tak tau kenape,,
    • maybe aku dah puas nanges semalam,
    • maybe aku dah puas nangis selama nih,
    • maybe aku ade kawan kawan yang sentiasa ade kat tepi depan belakang kiri kanan aku.
    • maybe aku dah dapat terima yang kau bukan terbaik untuk aku. *babi la! asal aku cakap camni.*
    • maybe aku rase aku dah tak nak kawin bile dah besar nanti.
    • maybe hati aku dah puas jadi lembik dan sekarang ni hati aku dah kering gila nak nangis hanya sebab seorang... KAU
    eeeiiii, BABI la!!!!!!!!!!

    weyy sial, kalau kau tak block aku pun,, ape aku boleh buat kalau kau dah suke and ade ppuan laen??? haa??? ape, kau engat aku nak bantai ppuan tuh laa? kau engat aku nak gi stalk ppuan tuh? weyhh, maybe aku stalk page ppuan tuh sebab aku nak tengok LAWA BENOR KE DYE DARI AKU SAMPAI KAU SUKE DYE? BAEK SANGAT KE DYE? and, kalau aku tak bukak page dye pun,, aku tau yang dye mesti lah lebih BETTER dari aku,,, tolong laa,,,,, jangan a jadi bangang sangat.

    ey,, dah lah, malas a nak cakap pasal nih. cam BODO je. eh, haha, takde la bnyak sangat kan aku mencarut, ceh, gaya cam nak mencarut bnyak bnyak,,, hahhaa, nak ke aku mencarut? tak yah laa,, malas nak tulis nyak bnyak, nanti aku menang award the best pencarut pulak,, hahaha.

    Sunday, April 10, 2011

    terima kasih.


    Aku tak tau nak cakap pe,, bile aku try bukak page dye tadi,, tak boleh,, aku try la lagi,, tapi still tak boleh. Aku try bukak kat kawan aku punye fren list and cari name dye, tapi still tak boleh, kali ni bukan tak boleh, tapi dalam fren list tu takde pun name dye, then aku try bukak kawan dye punye fren list, still takde name dye dalam senarai tu, aku tengok la kat wall budak tu, kot kot ade dye post pape ke, tapi takde jugak. Then aku gi kat page adik dye, tengok kat list family tu, ade name dye, tapi aku tak boleh nak bukak. Then aku cam dah start rase sumthing yang aku pun tak tau lah rase ape, aku gi tanye sorang membe dye ni, aku tanye, “ey, dye delete acc fb dye ke?” then kawan dye reply, “jap eh, aku cek,, ermm, aku boleh je,, dye block kot,,,”. 

    Ye, dye block,

    aku tak tau la, tapi aku rasa macam nak nangis. Aku nangis, tapi aku tahan tahan. Sebab aku tak tahu ape perasaan aku sebenarnye. Patut ke aku nangis? Patut ke aku nangis kalau aku yang mintak dye block aku?  Patut ke aku nangis bile dye buat macam tu? Patut ke aku nangis pasal dye? Patut ke??? I’ve tried to stay smile but I couldn’t. tears rolling down my cheeck as I slammed my body onto the bed. Aku nangis.

    Aku tak tahu nak buat ape lepas nih. Aku tak tahu, aku dah tak boleh nak contact dye, sekarang nih, nak tahu pasal lyfe dye yang sekarang pun dah tak boleh. Ape patut aku buat? Aku dah macam ter lost contact dengan dye even actually ‘symbolicly lost contact’ laa,,,

    Ye,, memang aku pernah cakap kat sorang membe aku nih, suruh cakap kat dye, block la aku. Aku nak dye yg block aku, ape motifnye? Sebab aku dah tak tahan tengok kat news feed aku semua status2 dye yang aku tak boleh nak comment even nak like pun, dan semua status2 orang lain yang dye sukarela comment. Tapi bile status aku, dye tak comment pape pun. Bukan la aku nak dye comment semua status bodoh2 aku. Tapi aku nak sumthing yang menunjukkan dye masih amik tahu la gak pasal life aku. Aku jadi sedih tahap giban bile dye buat camtu, sebab tu aku nak dye block aku. Aku pun tak tau nape aku bukan aku je block dye.

    Dan sekarang,,, semuanye macam dah berakhir,,,macam dah tak boleh nak buat pape lagi, aku macam dah hilang segala galanya. Aku rase macam aku di tolak ke railway keretapi. Nape kau tak bunuh je aku ni??? Nape kau tak bagi aku mati je??? Kenapa kau nak bagi aku lalui semua saat yang menyakitkan nih??? Aku tak faham lah,,, apa salah aku kat kau??? Ape??? Cakap lah, aku tak boleh terima sesuatu yang tiba tiba jadi tanpa sebab. Everything comes with own reasons. Ya Allah,,, aku betul betul tak faham kenape,,, kau faham tak,, aku tak faham!!! Ape salah aku weyy,, cakap la,, ape salah aku???

    Kalau tetiba kau amek tindakan memblock aku ni atas dasar kau terima “ amirah nadia poked you.” Plisssss laa,, bukan aku yang buat,,, sumpah,, it just misunderstanding. Aku tak nak salahkan sape sape kat sini sebab aku tahu kawan aku tak sengaja. Tapi takkan sebab tuh? Kalau ikutkan, aku nak tenye daripada dulu lagi, yang bile tyme kau tibe tibe tak nak contact aku langsung. Lansung. Lansung!!!!

    Babi, aku dah cukup dah kecik hati sepanjang 3 hari lepas, dan sekarang, kau tambahkan lagi. Baguslah, kan aku dah kate,, hati aku ni memang takde sape yang jaga,, aku sendiri tak terjaga.

    "maybe this is the time to forget about him,"

    thanx yanaa for those words. tapi kau tahu ape yang kau cakap ni kan? maybe aku boleh angkat sekotak air mineral yang berat dari aku tu, maybe aku boleh angkat kuali yang besar macam nak kacau dodol tu banyak kali, mungkin aku tak takut nak masuk toilet sorang sorang, maybe aku boleh duduk dekat seat depan dalam teksi. maybe aku boleh try rasa nak bawak lagi motor even dah pernah eksiden sekali. tapi aku just seorang manusia,,, perempuan plak tuh, hati kaca. benci ahh perempuan!!! kau pun paham kan yanaa,,, we just having the same situation tapi maybe kau lagi bertuah sebab kau tak selemah aku. maybe. 

    thanx jugak kepada met, sebab jadi orang first yang tau aku kene block dengan dye, and try meng chill kan aku, and thanx jugak kepada wan meon sebab cube memnyedapkan hati aku dengan memberi andaian kenapa dye block aku dengan lawak bodoh gila kau even andaian tak logik langsung. sorry gak sebab aku tak boleh nak message, kedit dah habes, hoho. miskin.

    okay. lets chill. jom layan lagu oh carol. google sendiri. tak reti kasi link. noob. haha. lagu ni,,, aaa, nanti la aku cerita mane aku dapat lagu ni k? haha. aku tak nangis okay. *tak nangis lagi okay.*

    Friday, April 8, 2011

    Bak h0mestay!

    Hye. Aku sihat je skang ni*ceh, sape peduli pun. Haha. 0k, aku kini berada di rumah membe baek aku,ecah, kt sg besar sabak bernam. Aku da ad kt sni sjak hr rabu yg lalu bersma due lg rakan aku juju dan yana. Hari ini, kami menunggu lg kedatgan due 0rg lg membe kami, n0na dan shereen.haha.

    P/s: s0ri sebab aku type huruf o dgan number 0, sbb da terbiase msg cenggitu. First tyme update gne f0n kan. Bhahaha.

    Tuesday, April 5, 2011

    seh-mayel. (smile la,, over gile seh-mayel)LOL

    lepas buat entry tak berguna semalam, aku tidur. pagi ni aku bangun balik, terus aku delete entry berkenaan. sebab aku rasekan tak relevan untuk letakkan kat sini. tak pe lah. biarlah, biarlah tu jadi rahsia aku je. aku tak mintak sape sape tau pun sebab mereka takkan faham. :)

    smile baby smile.


    oklah, pagi pagi kena senyum kan? okay, senyumlah...:) sanye kan, kalau kite bangun pagi, bangun yang terpisat pisat tu tau, pastu kan kite nak amek air semayang kan? subuh laaa.=,= pastu kite pandanglah cermin bilik air tu, and senyum, tak pun, kalau rase nak belasah aku sebab korang rase mase tersebut kurang sesuai sebab tgh mamai lagi,, senyum a kat cermin bilik after semayang. senyuman tu akan boost semangat kite di waktu pagi, agak agak nak puji diri sendiri tyme mengadap cermin tu pun sila sila lah. takde orang nak marah. kalau ade, bagitau aku, sini aku terajang dia.

    dan bagi sesiapa yang bangun bangun dah tengah hari tu pun tak kesah la,, senyum je,,, :) senyum bangge sikit sebab korang dapat tido lebih dari orang laen okay! hahaha. hmm, nak tau tak,,, yang if kita nak tengok muke isteri yang 'da real one' punye adalah semasa mereka bangun tidur? haha, sebab sume tanpa that fake make-up and muke masih fresh lagi. uuuuu~ seksi gile muke bangun tido, haha. ok fine, fikiran aku dah kelain nanti.~,~"

    hahaha. lepas tu, after da semayang sume kan, or sape yang tak semayang tu ke, pegi la minum air suam. suam tau, bukan panas menggelegak tuh. bodoh la kalau minum air panas yg camtuh kan?? =,= sebab,,, sebab ape aa? alaaa,, aku nak cakap pun tak reti, tapi baik la, bende tu kene jadi kan rutin harian. korang gi search a sendiri sebab dye ea, aku tak reti la nak cakap. lagi pun, Miranda Kerr punye rutin harian adalah minum air suam dan sedikit lemon di waktu pagi. so, agak agak nak cantik cam supermodel Victoria Secret tu,,, buat la camtuh. haha :)

    aaa. nah, ni muke korang yang cam Miranda Kerr diwaktu pagi.

    haa, okay, ni aku, Hilary Rhoda, memang tak seChantek korang, tapi cukup sexy dan classic untuk aku.

    okay. setuju? ke korang nak model laen? owhhohoho, lupe kalau lelaki pulak,,,

    haa, nah, amek  Cam Gigandet nih. memnag sexy ahhhh!
    ni kalau suami aku buat muke cami dekat aku waktu pagi memang dah kena sepak terajang dah dengan aku, sebab comey and sexy gila kot, saje nak melebih lebih dari aku lah tuh! haha. hm,, nak lagi ke? takyah ah, Cam sorang sudaa.

    okay lah, so, jangan lupe senyum depan cermin diwaktu pagi, betul, seyes dye dapat naekkan moodkan and level up kite punye confident. jangan kutuk muka kita depan cermin,, puji je,, sebab dah takde sape akan puji insan dalam cermin berkenaan melainkan kita sendiri. find your humanity la, sian dye,, tak pernah kene puji,,, wooowooo. :'(

    p/s: cehh,, gambar dari atas sampai bawah makin besar,, huhuhu. bias gile nih! Cam, kalau Merong tak dapat kahwin dengan aku atas dasar dasar tertentu yang tak dapat dielakkan, aku kawen dengan kau tau. okay? set,,cantek!

    bhahahahahahahaha!!!

    Monday, April 4, 2011

    mimpi hanyalah mainan tidur semata mata kah?

    mimpi. ni bukan mimpi yang impian, harapan, angan angan tu tau. ni mimpi yang tyme tido tuh. so, ape tu mimpi? okay, ade orang cakap, mimpi tu ape? mainan syaitan ea? haa, camtuh la, tapi bukan semua, habis, mimpi yang nabi yusof tafsir tuh, ekh, nabi yusof ea? aa, ye la kot kan, dye kan yang pandai tafsir mimpi tu kan? hmm, so, penah tak korang tafsir mimpi korang? atau korang suke tak tafsir mimpi korang?


    aku suke and buat.


    tapi tu tafsiran cikai cikai aku je lah kan, bukan nye memang tepat pun, hahaha. itu pun kalau esok pagi aku masih lagi terkesan dengan mimpi tersebut. hahaha.


    kenape buat kalau tau tak betul???


    aku suke buat camtuh untuk menyedapkan hati aku sendiri dan menjawab kemusykilan aku terhadap 'kenapa aku mimpi tersebut?' dan memberi konklusi terhadap mimpi tersebut. hahahhahaha. gila kan? tapi tu yg aku buat...

    so, asal aku citer pasal mimpi nih? haha, takde, hari sabtu hari tu, 2 APRIL hari tu, office bapak aku ade buat gathering dinner untuk semua staff la, ni pun kire hari keluarga staff sekali la. so aku pun pergilah, dengan terpaksanya. nyampah tau tak, da la sume orang besar. ade pun budak kecik kecik je, ye la, budak baye aku mane minat en nak gi tempat2 berkenaan. masa tengah jalan nak ke meja kami, ade seorang, eh dua orang sebenarnye, tgah pandang aku sambil senyum senyum. PEREMPUAN OKAY. jadahnye laki nakk senyum kat aku,, hahaha. aku pun senyum la balik, senyum gila gila, as if kitorang memang kenal la. tapi dalam hati aku kate? 'damn! who are those girls? aku tak kenal pun, tapi cam familiar lah!'

    so, mase duduk makan, aku asik pandang dorg je, nak try kenal, then, ade sorg budak tu senyum, lesung pipit dye,, memang familiar, cantik plak tuh, tapi sape?????

    then, mase on the way jalan nak blah ke pintu utama RESTORAN NELAYAN tersebut, aku lalu lagi dekat meja dorang, so, drpada aku tertanya2 cam bodoh, baik kau gi tegur en, sekali,, ouhh, aku ternampak mak dorang, ekh, ni memang cam kenal, aku tengok muke sorang sorang dan,,

    aaaaa,,, laaa,, ya ALLAH,, ALIA & AIN ke nih??? ya ALLAH,, laennye dah sekarang, adoi...

    haha, naseb baek dorang kenal aku jugak, hadoiihh,, so, mase dalam kereta, aku terus ucap ALHAMDULILLAH. why? bukan la sebab kekenyangan, tapi, aku rase mimpi aku yang selama ni memang betul. yup, aku pernah mimpi dorang. terkesan lagi kat aku sampai ekarang mimpi tuh. then, betullah, ALLAH nak bagi aku jumpe dorang kot,,,

    sebab nanie penah cakap,

    "kalau kita mimpi seseorang nih, maknanye, dye nak jumpe kite,"

    hahahaha, hmm, mungkin ade kemungkinan, tapi mungkin juga tak, sebab aku asik dan kerap dan aku tak tau perkataan yang lebih dari kerap, mimpi dye. tapi,, hmmm, xpelah, zzzzzzzzzzzzz. okay, pliss drop this issue.

    as conclusion,, tak kesah lah kita suka atau tak nak tafsir mimpi kita tuh, tapi jangan terlalu percaya sebab maybe jadi tahyul sebab aku memang tak percaya tafsir2 mimpi yang mengarut macam, "kalau kita mimpi ular,, maknenye ade orang nak datang meminang! " bhahahahaha. pandai pandai je, ape kene mengena ular dengan meminang? macam sesuatu benda yang teruk je meminang tuh. hahahha. k, thats all. tata.

    muke bosan gila tggu nak balik, dah lah muke cam berminyak, siot je.

    kalau senyum tak ikhlas baek tak payah snap.

    hihi, name dye fatin, dye masuk pertndgan pkaian beragam. comey je.

    Saturday, April 2, 2011

    is our confident level is inversely propotinal to our age?

    haha. okay. wow, cube tengok video nih. memang betul2 menyedarkan aku tyme waktu waktu kecik dulu. memang aku buat sume tuh, termasuklah superman tuh okay. sebab dulu heroin pompuan cam takde lagi, catwoman tak lahir lagi tyme tuh, hahaha. wonderwoman dah ade kot, tapi tak power ahh! haha. hmm, okay, betullah,, bile kite percaye, memang sume bende boleh jadi. lebih kurang macam yakin lah.

    mase dulu dulu, aku ngan membe2 aku macam rule the school la! sebab sekolah tuh kecik je, sekolah pempuan tengah2 bandar. orang pun tak sedar tu sekolah. haha. okay. *asal aku cakap pasal ni?*

    haha. sanye aku nak citer, dulu aku tyme kat sekolah, tyme hari sukan sekolah, sah sah la aku mesti ade wakil rumah kan, of coz la,, aku kan KETUA RUMAH BIRU!!!. wahahhaa. macam tak percayakan? well, i'd tell you, i'm ruling da school okay. pastu kan biase before hari sukan ade sukan tara kan? ala,, yang nak kutip mata untuk rumah sukan. then, ade satu part ni memang aku tak leh nak buat, iaitu lompat tinggi. aku memag cuak gile lompat tinggi. macam big fear la untuk aku. but at last, i've made it, aku sumbang markah penuh untuk rumah aku. nak tau cane aku buat?

    well, aku mudah ter insipired dulu. *dulu laaa...*

    aku ter inspired dari rakan sepasukan.
    setiap kali before aku lompat, aku akan suruh membe aku lompat dulu. dye memang terer lompat tinggi. name dye dewi normaria. entah kat mane dye sekarang. so, bile aku tengok dye lepas, aku akan cakap kat diri aku sendiri, "kalau dye dapat lepas, aku pun mesti boleh punya," so, bile lompat, memang aku dapat lah, haha.

    aku ter inspired dengan iklan MILO.
    aku suka minum milo!

    hahaha. ni memang macam budak gila lah, ingat tak, dulu dulu kan, iklan milo memang meng inspiredkan orang, especially budak2 macam aku lah. dulu kan iklan dye yang ade budak tuh dye lompat galah tu, yang tingi gila,, tapi dye dapat lepas sabab dye kate, " saya boleh!" hahaha. yelaa,, aku pun buat macam tu la.. woww, gila yakin kan aku??? cop cop, korang pikir aku cakap kuat kuat ke bagi satu padang dengar gemuruh jiwa aku tuh? hahaha. gila, tak lah, aku cakap dalam hati lah...=,=

    ter inspired dengan sorakan!
    yo. teringin gila nak masuk cheerleading team.

    haha, ni memang gedik gila,  yeww, kalau dulu2 team rumah sukan aku sorak, dorang memang memberi inspirisi yang tggi la kat aku. tapi sekarang aku kalau dengar orang sorak, aku jadi takut.sorakan tuh macam bagi pressure. kadang kadang aku terpikir, sorakan orang besar dan budak kecik berbeza ea??? ntahla,, tapi dulu, mase budak2 tu la,, dorangs orak gile gile lah,, budak kan, cop, ni bukan sorak yang cheerleading tu, sekolah aku takde sume tuh, kitorang pun tak maen la bola jaring nih,, kitorang maen volley je,, haha, sekolah perempuan tak maen netball, pelikkan? pape jela,,,


    so, conclusionnye,, kenapa mase kita kecik kecik, tahap keyakinan dan kepercayaan kita untuk membuat sesuatu itu lebih tinggi bernbanding bila kita dah besar? our confident and BELIEVE level is inversely propotional to our age kah??? hmmm, musykil...

    p/s: cop, engat tak citer kungfu panda tuh? tyme bapak po cakap kat po tyme secret recipe noodle bapak dye? ape a? ade perkataan BELIEVE. ekh? ke penyu kerepot tu yang cakap???

    PENUNGGU